Met deze handige DIY’s zijn klusjes in één keer ‘vet cool’

Speelgoed opruimen, eigen bed opmaken, helpen met klusjes, maar ook gewoon dagelijkse dingen als tanden poetsen… Op een dag doet jouw opgroeiende vent of dame veel dagelijkse dingen die regelmatig vergeten worden. Met deze superleuke DIY’s is dat vanaf nu verleden tijd.

1. Maak gebruik van magnetisch tape

Bron: woohome

Kinderen kunnen de taakjes die ze gedaan hebben ‘afstrepen’ door het papiertje om te vouwen. Teksten als ‘klaar!’ en ‘goed gedaan!’ geven het kind een positief gevoel over wat hij zojuist gedaan heeft. Een win-win situatie zouden wij zeggen!

Hoe je het maakt? Zoek op internet tekeningetjes van de dingen die dagelijks gedaan moeten worden. Kleur deze leuk in (met de kinderen!). Met behulp van een schaar en zelfklevend magnetisch plakband (of klittenband) kunnen de klusjes die gedaan zijn naar boven gevouwen worden. Leuk én makkelijk!

2. Racebaan

Bron: woohome

Wat dacht je van een racebaan waar je klusjes bij kunt houden? Perfect voor alle kleine Max Verstappen. Je racet door naar de volgende pitstop wanneer je een klusje klaar hebt. Deze is vooral leuk op een deur met krijtbordverf of een (zwart) magneetbord, dan kan je ‘m namelijk altijd aanpassen!

LEES OOK: Niet weggooien! Deze spullen kun je zo hergebruiken tot eyecatchers

3. Wasknijpers

Bron: woohome

Ook origineel: een deurhanger met wasknijpers! Zo worden die dagelijkse klusjes echt een eitje. Wanneer er een klusje gedaan is, mag de wasknijper onder aan de ‘done’ kant geknepen worden. Zijn alle to do’s weg? Dan ben je klaar voor vandaag!

4. Magnetische borden

Bron: thecraftingchicks

Een magneetbord koop je zo bij de IKEA of Blokker voor een klein prijsje. Met deze gratis printables maak je er zo een leuk DIY klusjesbord van.

Stofzuigen of opruimen? We schreven eerder al vanaf welke leeftijd je kinderen in kan zetten voor klusjes. En dat kan al vanaf twee jaar.

Reageer op artikel:
Met deze handige DIY’s zijn klusjes in één keer ‘vet cool’
Sluiten