Claire Easy Peasy
Claire Easy Peasy Eten 31 jan 2016

Met deze noten-muesli bar wordt ontbijten een lekker én voedzaam feestje!

Deze ‘noten-muesli’ bar is een superleuke en eenvoudige manier voor een gevarieerd én voedzaam ontbijt. En een gezonder alternatief voor alle ontbijtgranen propvol met suiker en andere onnodige toevoegingen. Kinderen vinden het leuk om te doen en ook voor jezelf is het een perfect ontbijt. Zondagochtend is de perfecte ochtend om dit eens uitgebreid te testen! Kun je het daarna mooi tot je routine maken.

1. Ga naar de markt, notenboer of natuurwinkel en sla al je favorieten binnen de categorie noten, zaden, pitten en gedroogd fruit in. Vul verschillende potten en bewaar ze op een droge en koele plek in huis.

2. Zet de potten op tafel en laat je kind(eren) kiezen met welke ‘zuivel’ ze het willen combineren.
Suggesties:
yoghurt, kwark of notenmelk

Suggesties voor je bar:
Walnoten, amandelen, hazelnoten, pecannoten (ongezouten en ongebrand), gedroogde abrikozen, pruimen, mango, perzik, dadels, vijgen, rozijnen, goji bessen, moerbeien, hennepzaad, chiazaad, sesamzaad, maanzaad, lijnzaad, kokosschaafsel, cacao nibs

3. Laat iedereen een bakje met yoghurt, kwark, (noten)melk of vers fruitsap vullen en een eigen topping kiezen, combineren, mixen & matchen!

En: het is weer zondag… Tijd voor deze frietjes van zoete aardappel! >

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Easy Peasy.

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Reageer op artikel:
Met deze noten-muesli bar wordt ontbijten een lekker én voedzaam feestje!
Sluiten