Redactie
Redactie Partnerbijdrage 12 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Met deze simpele rituelen geef jij je dag een kickstart

Een goed begin is het halve werk. Begin jij je dag ‘s morgens goed, dan verloopt de rest van de dag vaak even soepel. En zit jij lekker in je vel, dan zijn je kids ook een stuk gezelliger. Met deze fijne ochtendrituelen zorg je ervoor dat jij en je gezin de dag nog beter beginnen.

Voorbereiding is key

Eigenlijk begint je ideale ochtendritueel al de avond ervoor. Want ook al kijk je liever het laatste seizoen van The Crown, een paar kleine voorbereidingen kunnen ervoor zorgen dat de volgende ochtend soepel verloopt. Zorg dat het huis een beetje op orde is, zodat je niet in een compleet rampgebied wakker wordt. En maak alvast de lunch voor de kids en leg hun kleren klaar. Zo weten de kinderen waar ze aantoe zijn. Je vermindert hectiek en er is meer ruimte om met het hele gezin de dag rustig op te starten.

Begin de dag met een hummm

Probeer nog voordat de wekker gaat (lees: het hele zooitje wakker wordt en het huis code oranje krijgt) een paar minuten voor jezelf te nemen. Laat je telefoon links liggen en negeer je computer. Drink een groot glas (lauw) water, doe wat ademhalingsoefeningen of een korte meditatie.

Meditatie helpt je hypofyse in je hersenen endorfine afscheiden. Endorfine zorgt ervoor dat je je goed voelt, emotioneel en fysiek. Deze voordelen van meditatie worden versterkt als je geest vrij en helder is, dus voordat de stress van de dag begint. Zo begint je geest de dag in ieder geval in topconditie. Hummmmmm.

Maak van het ontbijt een feestje

Nu je er mentaal klaar voor bent, kan je je fysiek opladen. En we weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maak er dan ook iets moois van. Neem de tijd om een lekkere kop thee te zetten en je ontbijt rustig voor te bereiden. Vermijd toegevoegde suikers en probeer zoveel mogelijk groenten te eten. Een groot roerei met tomaat, champignons en spinazie heb je binnen een handomdraai gemaakt en is ook nog eens reuze lekker.

bron: Quaker

Maar jij bent pas echt zen als de kids ook rustig ontbijten. Dus kies een ontbijt waar de kinderen niet alleen groot, sterk en gezond van worden, maar waar ze ook nog eens met veel plezier hun tanden inzetten. Maak van hun boterhammen gekke figuren, of geef ze een ‘speel’-ontbijt zoals Cruesli Kids ontbijtgranen van Quaker. Deze mix van havermout chunks zit vol knapperige dierenfiguurtjes die voor extra veel plezier zorgen. Elke hap is weer een nieuw avontuur. En doordat de Cruesli Kids ontbijtgranen rijk zijn aan vezels en 40% minder suikers bevat dan wat andere kinderontbijtgranen gemiddeld bevatten, zijn ze ook nog eens lekker gezond.

Dans door de keuken 

Neem tot slot de tijd om je kinderen wat aandacht te geven. Want hoe fijn het ook is dat je kinderen de leeftijd hebben bereikt dat ze naar de crèche of school gaan, wat quality time met je kinderen voordat de dag begint is even belangrijk. Dit hoeft helemaal niet lang of ingewikkeld te zijn. Zet gewoon een leuk muziekje op en dans met het gezin door de keuken. Deze persoonlijke aandacht en een moment van ontspanning zorgen ervoor dat ze zich veilig en gewaardeerd voelen. Zo gaan ze vol zelfvertrouwen en een goed gevoel naar school. En jij kan uitgerust en opgeladen aan de rest van je dag beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met Quaker

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met deze simpele rituelen geef jij je dag een kickstart
Sluiten