Met deze slimme truc hou je je sportieve goede voornemens sowieso vol

Minder vaak laveloos in de kroeg eindigen, meer tijd voor jezelf en – daar is ‘ie dan – meer sporten en bewegen. Dat laatste is misschien nog wel het moeilijkst om vol te houden. Maar voordat de moed je in de schoenen zakt, hebben wij dé manier gevonden waarmee gezond leven je makkelijker afgaat dan ooit. Thank us later!

Smartwatch

Hoe meer je beweegt, hoe meer calorieën je verbrandt. Maar hoeveel beweeg je nu eigenlijk en hoeveel calorieën eet je per dag? Stap één in de goede richting is om dit heel secuur bij te houden. Nee, we bedoelen niet dat je even snel een kladje pakt en het ‘zo ongeveer’ uitrekent, maar dat je secuur te werk gaat. Een smartwatch is dan je beste vriend. Je ziet in één oogopslag hoe je ervoor staat en waar er nog werk aan de winkel is.

Met het Samsung Gear Sport-horloge kun je bijvoorbeeld je eigen doelen stellen voor je gezondheid en krijg je tips om die zo snel mogelijk te behalen. Hij houdt per dag bij hoeveel calorieën je verbrandt, maar ook hoeveel je er binnenkrijgt. Dit moet je dan wel even zelf invullen op je telefoon. Zie je dat je nog maar driehonderd calorieën verwijderd bent van je dagelijkse max, dan kun je die pizza of dat extra wijntje dus beter links laten liggen.

Bewegen

Het liefst zie je die calorieën naar beneden gaan, maar dat gaat niet vanzelf. Je hebt ongetwijfeld een heel druk leven, maar denk er wel aan dat je genoeg beweegt. Loop wat vaker een rondje als je een baan hebt waarbij je veel zit en neem de fiets in plaats van de auto, als de afstand naar je werk het toelaat.

Vind je het lastig om jezelf ertoe te zetten? De trainingsapp die bij de Gear Sport hoort telt zestig verschillende oefeningen waarmee je in no-time fit bent en die je zelfs op je werk of in het vliegtuig kunt doen. Je hoeft niet in stilte te sporten, want door Spotify te verbinden met je horloge, kun je altijd naar je favoriete afspeellijsten luisteren. Zonder dat je daar eerst je telefoon voor nodig hebt. Afdoen tijdens het douchen of zwemmen hoeft trouwens niet, want hij is waterbestendig tot vijftig meter.

Actie

Fijn is ook dat als je ‘m nu aanschaft, je € 50 retour krijgt. Je kunt kiezen uit verschillende bandjes, zodat je zeker weet dat ‘ie bij je eigen stijl past. Go get ’em!

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Met deze slimme truc hou je je sportieve goede voornemens sowieso vol
Sluiten