Met deze tips verzorg jij de perfecte winterbarbecue in je achtertuin

Wie zegt dat barbecues alleen voor in de zomer zijn heeft nog nooit een winterbarbecue gehad. Dikke jas aan, muts op en met zijn allen knus tegen elkaar aan marshmallows roosteren, waarna je je handen opwarmt aan een mok warme choco. Met deze tips wordt het een fantastische avond.

[STAP stap=”1″]

Zorg voor kussens en warme dekens

Niks is gezelliger dan met zijn allen warm worden onder een heerlijk dekentje. En tegen de koude billen leg je een rits donzige kussens neer. Wedden dat niemand klaagt over de kou?

[STAP stap=”2″]

Maak een winters soepje

Niet alleen van buiten moeten je gasten (en jij zelf) warm blijven, van binnen mag er ook wel iets warms in. Een heerlijke traditionele erwtensoep doet het altijd goed. Op culy.nl kun je lezen hoe je deze heel makkelijk zelf kunt maken. Smullen!

[STAP stap=”3″]

Denk aan de decoratie

Om de winterse sfeer wat te versterken (konden we maar sneeuw uit de hemel toveren) kun je wat lege jampotjes neerzetten met een waxinelichtje erin. Als je creatief bent kun je wat bladeren op het glas plakken voor wat warmer licht.

[STAP stap=”4″]

Vergeet het vuur niet

Voor de mannen moet er ook wat te doen zijn natuurlijk. Naast de barbecue kun je een vuurkorf neerzetten waar de kinderen marshmallows boven kunnen roosteren. Scheelt weer een hoop plakkerige troep op je barbecue.

[STAP stap=”5″]

Maak (of koop) genoeg glühwein

Er is geen drankje dat beter bij de winter past dan een kruidige glühwein. En die kun je heel makkelijk zelf maken. Kijk dit filmpje voor het recept, en lees het bijbehorende artikel voor handige tips voor het maken van kinderglühwein.

[STAP stap=”6″]

Kies snelle gerechten

Om te zorgen dat iedereen kan deelnemen aan de gezelligheid en niet één iemand steeds boven de het vuur staat om het vlees te braden kies je makkelijke gerechten. Gepofte aardappels, bijvoorbeeld. Hier lees je precies hoe je die het lekkerste klaar kunt maken.

[STAP stap=”7″]

Geniet met een zoet toetje

Calorieën tellen is verboden tijdens een winterbarbecue. En omdat je toch al marshmallows in huis had, kun je daar makkelijk een heerlijk toetje van maken, namelijk s’mores. Neem twee biscuitjes per s’more, maak een marshmallow warm genoeg zodat hij zacht wordt, stop hem samen met een plak chocolade tussen de koekjes en… genieten maar!

Staat er bij jullie al een winterbarbecue op de planning? Laat het ons weten!

4 x beauty tips voor een winter glow >

Reageer op artikel:
Met deze tips verzorg jij de perfecte winterbarbecue in je achtertuin
Sluiten