Met deze 5 handige hacks reken je meteen af met stinkschoenen

Nu de zomer is aangebroken, is het lekker om met je blote voeten in je sneakers te stappen. Een nadeeltje is wel dat je blote voeten op die manier in aanraking komen met duizenden bacteriën die ervoor zorgen dat je schoenen naar zweet gaan stinken. Gelukkig hebben wij 5 slimme hacks opgespoord waarmee die nare luchtjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

1. Theezakjes

Thee is niet alleen lekker om te drinken, het werkt ook verrassend goed tegen nare geurtjes in je schoenen. Vooral sterk geurende thee zoals zwarte of groene thee is hier geschikt voor. Het is de bedoeling dat je de theezakjes droog laat en de hele zool van je schoen ermee bekleedt. Laat je schoenen mét theezakjes een nachtje staan, en je zult zien dat ze de volgende dag een stuk minder of zelfs helemaal niet meer naar zweet ruiken.

2. Kattenbakvulling

Klinkt niet zo gek als je je realiseert dat de steentjes voor in de kattenbak gemaakt zijn om nare geurtjes aan de lucht te onttrekken. Dat werkt dus niet alleen in de kattenbak, maar ook voor jouw zweetschoenen. Gooi een dosis in je sneakers, laat een nachtje staan en klopt het er de volgende dag weer uit. Even navegen met een vochtige doek en klaar is kees!

3. Koffiepads

Naast theezakjes schijnen ook koffiepads dé remedie te zijn tegen nare geurtjes in je schoenen. Als we Serena Verbon van Beautylab mogen geloven is koffie ideaal om geuren te neutraliseren. Klinkt logisch, als je bedenkt dat het ook in van die busjes te vinden is bij de parfumerie om de geur in je neus te neutraliseren. Dit werkt dus ook hetzelfde met je stinkschoenen. Leg wat koffiepads op de zool van je schoen en je zult zien dat de geur er de volgende dag zo goed als uit is. Dit werkt trouwens ook met losse koffiepoeder.

4. De vriezer

Zoals we al eerder schreven, wordt een nare geur hoofdzakelijk veroorzaakt door bacteriën en is het zaak die uit de weg te ruimen. Als je je schoenen in een gesloten zak in de vriezer stopt, worden deze bacteriën meteen gedood door de extreme kou.

5. Investeer in kwaliteit

Vooral synthetische materialen zorgen al snel voor stinkvoeten. Leer is daarentegen een betere optie als je snel last hebt van zweetvoeten. En dat hoeft niet duur te zijn! The Next Closet is een marktplaats voor tweedehands designerkleding en schoenen. Speciaal voor Famme hebben zij een collectie samengesteld met de mooiste zomerstappers, die hopelijk niet zullen stinken ;-).

Reageer op artikel:
Met deze 5 handige hacks reken je meteen af met stinkschoenen
Sluiten