Jitra Janssonius
Jitra Janssonius 1. Categories 11 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Met je achterwerk uit de kast

Vroeger keek ik vaak naar ‘Achterwerk in de kast’ van de VPRO. Een programma waarin kinderen mochten vertellen over iets dat ze bezig hield. Ik kruip nu zelf even met mijn romige achterwerk in de kast. Want iets houdt me bezig.

Namelijk dat het vandaag kom maar uit de kast-dag is. Echt waar! Vandaag wordt er in Nederland extra aandacht besteed aan het bevorderen van de sociale acceptatie van LHBT’ers. Voor wie niet weet waar dat voor staat; LHBT’ers zijn alle Lesbische vrouwen, Homofiele mannen, Biseksuelen en Transseksuelen bij elkaar opgeteld.

Je hoort erbij!

En daar hoor jij (ja jij!) waarschijnlijk ook bij. Want Amerikaans onderzoek wees uit dat 60% van de vrouwen zich aangetrokken voelt tot andere vrouwen.

Ik kijk eens rond op de redactie. We zitten met een aardig clubje vrouwen. Daarvan voelt meer dan de helft zich dus tot elkaar aangetrokken. Hoor ik daarbij? Natuurlijk hoor ik daarbij. Want wees nou eens even eerlijk, een vrouw is toch zo’n beetje het mooiste wat er is? Een vrouw is toch precies goed in elkaar geknutseld? Rond en zacht van buiten en in de meeste gevallen pittig en hard van binnen. Een beetje een omgekeerde tikkel zeg maar. En dat is fijn.

Hormonale pestbuien

Bovendien begrijpen vrouwen elkaar zonder woorden en hoeft er niet heel ingewikkeld gedaan te worden over hormonale pestbuien. Die snappen we gewoon van elkaar. We kunnen elkaars schoenen lenen (want ik moet de eerste vrouw zonder schoenen-fetish nog tegenkomen) en we doen gezellig samen met een lipglosje.
En al zou ik mijn man nooit met een andere man bedriegen, als morgen onze eigen bloedmooie Doutzen belt voor een good old beschuitsessie dan hoef ik er geen seconde over na te denken om bij haar tussen de Friese lakens te kruipen.

Ik mag gewoon mezelf zijn

En dat durf ik hardop van de daken te schreeuwen. En vooral omdat ik dat zonder angst of beven kan doen. Want ik heb immers een man. En ik woon in een land waar ik gewoon mezelf mag en kan zijn. En ik ben oud genoeg om me niet meer druk te hoeven maken over de meningen over mijn geaardheid van klas- studie- of huisgenoten. Dat geldt helaas niet voor alle mensen die van de daken willen schreeuwen dat ze bij de LHBT’ers horen. En daarom is International Coming Out Day in het leven geroepen. Zodat we allemaal weer even beseffen dat het heel normaal is om anders te zijn. Hoe saai zou deze prachtige wereld worden als we allemaal maar gewoon hetzelfde deden? Dus kom met je achterwerk uit die kast en als je dat niet wilt, wees dan in ieder geval lief voor degenen die dat wel doen.

En als je nog een duwtje in de rug nodig hebt lees dan dit artikel: lesbische stellen hebben de meeste orgasmes dit kunnen hetero’s van ze leren

Bron: lgbt weekly

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met je achterwerk uit de kast
Sluiten