Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 24 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Moe? Je kan met je kinderen spelen zonder dat het bakken energie kost

Natuurlijk wil je na een werkdag niets liever dan je kinderen zien en ze alle aandacht geven die ze verdienen. Maar je bent ook moe en hebt levendige fantasieën over languit op de bank liggen en minimaal communiceren.

Slim aanpakken

Niet meer dan logisch. Je hoeft en kan niet altijd de moeder zijn die originele knutselwerkjes bedenkt en op haar knieën met de Barbies speelt. Toch met de kinderen spelen als je energie nergens meer te vinden is? Kan gewoon. Als je het maar een beetje slim aanpakt.

1. Wees het publiek

Hun taak: mama entertainen. Jouw taak: zitten en kijken. Moedig je kinderen aan om te zingen, een dansje in te studeren of hun favoriete film na te spelen.

2. Initieer een race

Jij zit op een bankje met een stopwatch. Zij rennen heen en terug. Sneller! Achteruit! Daarna zijn ze zo moe dat je er geen kind meer aan hebt. Dat noemen we win-win.

3. Speel doktertje

Jij bent de patiënt in het ziekenhuisbed. Liefst in coma. Je kind kan naar hartelust je bloeddruk opmeten, je hartslag controleren en je neppe medicijnen toedienen (in de vorm van M&M’s. Zolang jij maar kan blijven liggen.

4. Laat ze babysitten over jou

Tijd om de rollen eens om te draaien. In dit scenario zijn de kleintjes de ouders en ben jij de baby. Oh, het is alweer tijd voor een dutje!

5. Speel kappertje

Pak een stoel en alle borstels en haaraccessoires die je maar kan vinden. Mogen zij je ‘mooi’ maken. Met een beetje mazzel wordt je haar geborsteld tot je in slaap valt.

6. Houd een voorlees-marathon

Verzamel alle kinderboeken, kussens en dekentjes op bed. Verzamel je kind(eren) onder je armen en lees voor. Misschien valt er wel iemand, behalve jij, per ongeluk in slaap. Hoe dan ook: je ligt in ieder geval lekker.

7. Doe verstoppertje

Jij verstopt, zij zoeken. Spoiler: je ligt altijd onder de dekens.

8. Wees de kerstboom

Dappere bui? Voorzie je kinderen van stickers, glitter of welk knutselspul je maar kan vinden – behalve markeerstiften (belangrijk punt). Hilarisch voor hen en jij kan ondertussen gewoon lekker zitten.

Ongeleid projectiel in huis? Door deze 7 spelletjes kan je kind zich beter concentreren.

Hoe speel jij met de kinderen als je écht niet meer kan? Deel hieronder jouw tips!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme