Redactie
Redactie Eropuit 2 feb 2016
Leestijd: 4 minuten

Met je Valentijn romantisch weg? Dit is de plek waar je naartoe wilt!

Stellen met kinderen weten dat het hard werken is om het liefdesvuurtje brandende te houden. Sterker nog, dat vuurtje zal een keer goed opgepookt moeten worden. En welke periode is daar geschikter voor dan Valentijn? Februari liefdesmaand, niet? Famme zocht uit van welk cadeau we het meest blij worden. Hint: ga internationaal treinen!

Zoals zo vaak bij het uitpluizen van een theorie zijn er meerdere onderzoeken die bewijs aanvoeren, om vervolgens door een ander onderzoek tegengesproken te worden. Maar hoe zit het nu met de liefde en cadeaus? Van welke cadeaus worden we het meest gelukkig? Al jaren zijn er bewijzen voor de grote impact van ervaringen (ofwel belevenissen) op het gevoel van geluk. Recent onderzoek aan de British Columbia University toont aan dat fysieke cadeaus op de langere termijn steeds een kort gevoelsgeluk kunnen opleveren, terwijl ervaringen een intenser eenmalig gevoel van geluk geven. Er wordt gesproken van afterglow happiness die langer duurt en intenser is.

Als het gaat om de liefde en die weer laten bloeien lijkt het dan ook een uitgemaakte zaak om elkaar te verwennen met een ervaring samen. Een weekend weg. Dat kan met Valentijn, maar liefst plan je vaker in het jaar momenten van intens samen genieten van elkaar. Maar ja, vind jij een vliegreis eigenlijk ook maar gedoe als cadeautje? Ontvoer je partner naar een station vlakbij jullie huis. Hij hoeft van niks te weten, want boeken doe je online, je hebt geen inchecktijd, hoeft niet moeilijk te doen met bagage en je komt aan in hartje stad. Ideaal!

      Kortom: Famme pleit voor een weekend weg. Maar waar gaat de reis heen?

Doe samen hier de Cupido Express

      , mede mogelijk gemaakt door

NS International

    , en vind uit waar jullie samen de beste romantiek beleven.

Omdat we bij Famme graag anders dan anders willen denken en zijn, opteren wij voor een romantic getaway naar Lille en wel om deze vijf ultra romantische redenen:

Fietsen op Cupido’s love bikes

V’Lille is een mobiele fietsdienst die het mogelijk maakt om je snel en gemakkelijk door Lille te begeven.
De rode fietsen zie je overal en brengen je in een mum van tijd de hele stad door. En wat is er nu leuker om samen achter elkaar te racen van de ene mooie bestemming naar de andere.

Na Parijs dé shopstad van Frankrijk

Wie denkt dat je alleen in Parijs goed kunt shoppen heeft het mis. Lille staat erom bekend een van de beste shopsteden te zijn. Het is aanzienlijk dichterbij en ook qua budget kom je een stuk beter uit de voeten. Volle tassen met prachtige kleding tot gevol. Want ook in een mooi betaalbaar designerstuk op de kop tikken zit een geluksmomentje of wat. Sla vooral Rue de la Clef niet over vol leuke boetieks.

Brocante shoppen voor jullie huis

Famme’s hoofdredacteur Muriel vond er een flink aantal jaren geleden een prachtig brocante bed dat zij met enige moeite maar groot plezier in Nederland wisten te krijgen. Drie kinderen later kan ze stellen dat het het tripje Lille meer dan waard was. Romantiek alom.

Moules frites met witte wijn

Wat anders dan een grote pan mosselen met echte frites. Rondom de grote brocante markt dagen stapelen de bergen lege mosselhulzen zich op, maar reken dat als het maar enigszins kan je overal mosselen op de kaart ziet. Met een goed glas witte wijn geheid het begin van een mooie avond.

Oestertje slurpen & sjansen tot diep in de nacht

Slurp eerst samen een dozijn overheerlijke oesters met een glaasje bubbels daarbinnen bij het overheerlijke L’Huitriere. Stiefel daarna richting Morel & Fils en waan je een hippe local. Zie hoe op het plein de opera leegstroomt na een opvoering van een opera van Verdi en dans en sjans samen een gat in de nacht.

Nice to know
NS International heeft speciale ValentijnSpecials. Wie het eerst komt, eerst maalt en op=op. Als je maar een weekend weggaat wil je zo weinig mogelijk gedoe. Met de trein heb je geen inchecktijd en je komt aan in hartje stad en dat is eigenlijk best fijn. Plus je hoeft niet na te denken over je bagage. Veel? Weinig, een grote fles shampoo? Een flesje water. Alles gaat zo mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

In samenwerking met NS International

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Met je Valentijn romantisch weg? Dit is de plek waar je naartoe wilt!
Sluiten