Redactie
Redactie Mind 7 november 2016

Met je verkeerde been uit bed gestapt? Snappen we, maar dit doe je eraan

Of het nou aan het weer ligt, de kinderen die niet mee werken of omdat je haar stom zit; soms heb je gewoon je dag niet. Je bent niet te genieten en blaft iedereen af. Denk je: morgen een nieuwe dag? Nee hoor, zonde! Je kunt er direct wat aan doen!

Hoe? Nou met een van deze 7 tips!

[STAP stap=”1″]

Maak jezelf nuttig

Ik moet toegeven dat het gek klinkt, maar het helpt dus wel! Door iets te ondernemen voel je je nuttig en dat geeft voldoening. Voldoening geeft je vervolgens weer een positieve vibe, dag rothumeur!

Bron: Giphy

[STAP stap=”2″]

Zing een liedje

Oké, we zijn niet allemaal gezegend met de prachtige stem van Adele. Maar hee, iedereen kan zingen! Waarom zingen? Zingen zorgt voor afleiding en maakt de ademhaling rustiger waardoor stofjes vrijkomen die ervoor zorgen dat je blij(er) wordt.

Opstaan met een lach

[STAP stap=”3″]

Duik tussen de lakens

Tijdens een vrijpartij komen verschillende geluksstofjes vrij (ik noem een Oxytocine), maar dat is zeker niet het enige! Seks zorgt er ook voor dat je even al je zorgen kan laten varen en een orgasme is natuurlijk helemaal bonus!

[STAP stap=”4″]

Kom in beweging

En nee, je hoeft echt niet gelijk naar de sportschool te hollen. Een rondje joggen of wandelen met de hond voldoet ook! Trek die sneakers aan en laat de endorfine maar stromen. Wedden dat je je hierna een stuk beter voelt?

[STAP stap=”5″]

Neem een warme douche

Wie ontspant er nou niet van een lange warme douche. Je komt tot rust en ziet alles gelijk een stukje minder somber in.

[STAP stap=”6″]

Stap de deur uit

Vaak heb je een rothumeur omdat er van alles door je hoofd blijft spoken. Ook al is het verleidelijk: het is dan verstandig om binnen te blijven zitten (en al je negatieve gedachten te blijven voeden). Dus hup de deur uit! Maak die wandeling (zie punt 4) of ga bij een vriendin een kop koffie drinken.

Bron: Tumblr

[STAP stap=”7″]

Doe een dansje

Zet je favo-nummer op en gooi die heupen los. Dansen en lekkere muziek zorgt ervoor dat je ontspant, maakt je vrolijk en houdt je bovendien soepel. Wat wil je nog meer, shake it baby! En die gordijnen gewoon open laten. Hebben de buren ook wat om naar te kijken en vrolijk van te worden op een druilerige herfstdag.

Heb jij nog tips? Reageer hier!>

Begin anders vast met dit filmpje, waar je geheid om moet lachen!>

Reageer op artikel:
Met je verkeerde been uit bed gestapt? Snappen we, maar dit doe je eraan
Sluiten