Meteen dolgelukkig of is het even wennen zo’n baby? Deze cijfers liegen niet

Ze vliegen je om de oren als je met jonge ouders praat, opmerkingen als: ‘Ik vind moeder zijn totaal niet zwaar.’ Of: ‘Ik kan me niet meer voorstellen hoe het was zonder kind.’ Voor sommige ouders zal dit vast gelden, maar deze cijfers geven toch een ander beeld.

Voor een Engels onderzoek werden 1500 kersverse ouders ondervraagd over het ouderschap. En de resultaten waren verrassend. Zo blijken ouders gemiddeld veertien maanden nodig te hebben om echt te wennen aan het hebben van een kind. 35 procent van de ouders geeft aan totaal niet voorbereid te zijn geweest op het ouderschap. En bijna de helft (49 procent) was in shock over hoe een kind hun leven op z’n kop zette.

Lastig

Wat de ouders het lastigst vinden aan het hebben van een kind is vrij voorspelbaar. 25 procent vindt dat het constante opruimen, 22 procent de slapeloze nachten en 14 procent vind het een gedoe om de kleine in slaap te krijgen. Maandag is de meest vermoeiende dag van de week, en om zeven uur ’s avonds zijn de deelnemers over het algemeen allemaal uitgeput. Dealen met de omgeving is ook een ding voor veel ouders; bijna driekwart geeft aan dat ze druk van familie en vrienden voelen om ‘de perfecte ouder’ te zijn.

LEES OOK: Moeder bedenkt geniale manier om haar kinderen te laten opruimen

[source id=”attachment_119100″ align=”none”][/source]

Lachen

En dan de positieve cijfers uit het onderzoek. 38 procent van de ouders geeft aan dat ze het gelukkigste waren toen hun kindje voor het eerst lachte. De eerste stapjes (26 procent), leren praten (15 procent) en de hele nacht doorslapen (32 procent) worden gezien als grootste prestaties van hun kind. Gemiddeld houden ouders hun baby in het eerste jaar 6,5 uur per dag vast – dat is opgeteld dus 2.263 uur per jaar. En dat is behoorlijk veel tijd! Daarnaast hebben ouders nog 4,4 uur per dag de tijd om iets leuks met de kinderen te doen. Kortom, de meeste kinderen komen gelukkig niets tekort.

Grappig

Tot slot nog een grappig feitje: twee derde van de ouders die meededen aan het onderzoek vindt het irritant om foto’s op social media te zien van zogenaamd ‘perfecte gezinnetjes’. Of ze zelf consequent zijn en hun familiegeluk dus ook niet op social media delen, vermeldt het onderzoek niet.

Er is ‘wetenschappelijk’ bewijs! Kinderen zijn 800% vervelender als hun moeder in dezelfde kamer is

Bron hoofdfoto: stylemepretty

dailymail.co.uk

Reageer op artikel:
Meteen dolgelukkig of is het even wennen zo’n baby? Deze cijfers liegen niet
Sluiten