Sophie Nortier
Sophie Nortier Gezondheid 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

5 tips om je energie een boost te geven (zo kom je uit die middagdip)

Die middagdip is nooit gewenst, maar zeker niet wanneer je nou nét lekker aan het werk bent. Daarom kun je vast wat tips gebruiken om je energie even een lekkere boost te geven.

Je begint de dag fris en vol goede moed. Knalt lekker door tot de lunch en denkt dan nog even wat metertjes te kunnen maken. Maar plots voel jij je, zegge zo rond een uurtje of 14:30, ineens enorm inkakken, waarna je het liefst je bed in duikt. Maar helaas, je moet je werk toch echt afmaken.

Zo geef je je energie een boost

Met deze tips kun jij je energieniveau een boost geven en kom je uit je (middag)dip.

1. Vitamine B

Natuurlijk is een bakkie pleur een lekker oplossing, maar helaas zijn die effecten maar tijdelijk. Vitamine B blijkt een veel duurzamere bron van energie te zijn. Zo zorgt vitamine B voor de verbranding van koolhydraten uit je voeding en laat je daar nou een lekkere energy boost van krijgen.

Je kunt kiezen voor een supplement of natuurlijk vitamine B-rijk voedsel.

2. Adem in, adem uit

Wat veel mensen niet doorhebben is dat je tijdens je werk vaak oppervlakkig ademhaalt. Hierdoor wordt er dus ook maar weinig zuurstof naar je hersenen gevoerd, en dat is nou precies wat je wel nodig hebt. Haal dus even een paar keer diep adem. Je zult merken dat je je al direct een stuk beter voelt en die middagdip ver achter je laat.

Of probeer deze ademhalingsoefeningen om stress te verminderen.

3. Drink genoeg

Wanneer je te weinig drinkt droog je uit. Nu zal het natuurlijk niet zo’n vaart lopen dat je echt uitdroogt, maar ook het kleinste beetje uitdroging kan zorgen voor een drogere huid en een vermoeider gevoel. Dus zorg ervoor dat je genoeg drink.

Extra tip: vul niet telkens grote flessen, maar haal steeds een glaasje water. Zo moet je vaker opstaan en blijf je ook meer in beweging.

4. Neem een yogabreak

Pauze nemen is natuurlijk erg belangrijk om lang geconcentreerd te kunnen blijven werken. Maar wanneer je die pauze alleen maar benut door nóg iets op een scherm op te zoeken, zul je er niet zo veel aan hebben. Probeer eens een yoga work-out van zo’n 15 minuten, zo geef je je energie een boost en blijf je ook lekker in beweging.

5. Haal je lunch

Ja oké een bammetje van thuis ís natuurlijk het best voor je budget (en kan ook verrekte lekker zijn). Maar wil je dit middagdip de baas worden, dan kun je het best even naar buiten gaan. Haal dus een broodje ergens in de buurt, of kies ervoor je boodschappen tijdens je pauze te doen. Scheelt ‘s avonds ook weer tijd.

Meer tips voor een energie boost:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 tips om je energie een boost te geven (zo kom je uit die middagdip)
Sluiten