Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Mind 9 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Last van een middagdipje? Met deze tips kom je er zo weer overheen!

Persoonlijk krijg ik altijd kriebels als er in vacatures staat dat je geen 9 tot 5 mentaliteit mag hebben. Wat is er mis met het hebben van een kader waarin je je werk af moet zien te krijgen? Ik vind het al knap dat we ons met zijn allen 8 uur lang kunnen focussen en concentreren.

Of nou ja, dat proberen we. Als ik voor mezelf spreek begin ik in de ochtend altijd met knallen, voor ik het weet heb ik al een aantal dingen van mijn to do-lijstje afgestreept. Even een welverdiende lunch naar binnen werken en weer gaan. Maar dan is het ineens halverwege de middag en zie ik alles een stuk minder zonnig in. Ik heb een mega dip, hoe kom ik ooit de rest van de dag door? Herkenbaar? Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen je middagdip. Dit zijn ze:

Een rondje wandelen

Hoewel het niet verleidelijk klinkt, is het beste medicijn tegen inactief zijn om actief te zijn. Hup, tijd om even naar buiten te gaan en een stukje te wandelen. En dat hoeft echt niet ver, een rondje om de parkeerplaats van je kantoor is ook al genoeg. Wandelen brengt je hoofd tot rust en door het bewegen krijg je meer energie. En dat is niet alles. Wandelen leidt tot meer creatief denken. Wellicht ben je niet in de gelegenheid om naar buiten te gaan voor een wandeling. Zet dan een raam open. Het is voor niemand fijn om te werken in een benauwde omgeving. Bovendien ben je veel productiever in een koelere omgeving.

Het is verleidelijk om gedurende de dag veel koffie te drinken, maar dat is niet goed voor je. Deze alternatieven zorgen voor dezelfde energieboost! 

Een goede lunch

Je kunt je voorbereiden voor de middagdip door een goede lunch te kiezen tijdens je lunchpauze. En ja, het is heerlijk om naar de witte boterhammen met hagelslag te grijpen, maar je hebt ook energie nodig. Hoewel geraffineerde koolhydraten en suikers voor een korte energiepiek zorgen, beland je daarna in een suikerdip. Kies liever voor volkoren brood of een salade vol eiwitten en gezonde vetten.

Stel prioriteiten

Maak ‘s ochtends een lijstje met wat er allemaal gedaan moet worden deze dag. De belangrijkste dingen zet je bovenaan het lijstje én hier begin je ook mee. Het is natuurlijk verleidelijk om te beginnen met de ‘makkelijkste’ taken diej e zo gedaan hebt, maar aan het begin van de dag heb je juist meer energie voor de zaken waar je even voor moet zitten.

Voldoende hydratatie

Naast een goede lunch is het ook belangrijk om genoeg water te blijven drinken gedurende de dag. Sterker nog: als je slechts twee procent te weinig water binnenkrijgt op een dag, verlies je al alertheid. Zorg er dus voor dat je gedurende de dag genoeg thee en water tot je neemt.

Naast dit lijstje zijn er nog andere factoren die je vermoeider maken dan je zou denken. Wat dacht je van die eeuwige zware tas? Of een teveel aan fruit? 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bedrock

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme