Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Gezondheid 5 nov 2017

Dit ‘simpele’ drankje is hét middel tegen griep en verkoudheid

De R zit in de maand, dus zeggen we alvast hallo tegen griep en verkoudheid. Maar wacht nog even, je hoeft niet meteen de zakdoekjes en keelpastilles in te slaan. Nee, uit onderzoek blijkt dat een ander middeltje beter helpt. Het beste van alles: je hebt het vast en zeker in je keukenkastje liggen.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat een kop thee je niet alleen comfortabel warm houdt tijdens deze barre herfst- en wintermaanden. Het beschermt je ook als een griepvirus of verkoudheidsvirus maar al te graag zijn slag wil slaan. Het perfecte drankje dus als je een griepje of verkoudheid op voelt komen.

Zwarte thee middel tegen griep en verkoudheid

Volgens een onderzoek dat is gepubliceerd in de journal Proceedings of the National Acadamy of Sciences zorgt het drinken van zwarte thee voor een enorme boost van je immuunsysteem. De onderzoekers zijn erachter dat het drinken van vijf koppen zwarte thee per dag al zorgt voor een verbetering van het afweersysteem. Bij de mensen die dit twee weken lang deden, gingen de cellen van het immuunsysteem tien keer meer antigriep en antiverkoudheid stofjes aanmaken.

LEES OOK: Onderzoek: jonge kinderen hebben twee keer zoveel kans op griep als ze dit hebben

Groene thee middel tegen griep en verkoudheid

Geen zwarte thee in huis? Geen probleem! Uit een ander onderzoek dat gepubliceerd is in de journal of Medicinal Of Food blijkt dat groene thee ook heel goed werkt. Dit komt door de antioxidant quercetin en het stofje L-theanine die in groene thee zitten. Met name quercetin blijkt als een soort antivirus systeem te werken in het lichaam.

Kortom: met een paar koppen thee per dag blijf jij die R in de maand lekker de baas. Zet je de waterkoker alvast even aan?

Aan deze gouden regel moet je je dit griepseizoen houden..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit ‘simpele’ drankje is hét middel tegen griep en verkoudheid
Sluiten