Eva Dusch
Eva Dusch Mode 19 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Midi, mini, maxi: de beste schoenen voor elke roklengte

De zomer is bij uitstek het seizoen van (korte) rokjes en fancy schoenen, maar dit is soms meer een vloek dan een zegen. Want welke schoenen draag je bij welke roklengte? Flatjes zijn comfortabel, maar lang niet altijd stijlvol en sneakers zijn vaak te stoer of lomp. Balans en durf zijn de sleutelwoorden en hou het vooral lekker makkelijk.

1. De maxi-rok

De lange rok kun je zien als de sexy en elegante tante van de joggingbroek. Om het geen blok aan je benen te maken, kun je ze het best combineren met strappy sandalen. Hou het schoeisel licht, luchtig en bij voorkeur open.

€34 via De Bijenkorf

2. De kokerrok

Wat moesten we zonder deze rok? Het is weliswaar niet de meest handige rok die er is, maar hij is multi-inzetbaar en vaak favoriet binnen het werkveld. Dat Kim Kardashian ‘m een tikkeltje verpest heeft, soit. Wij dragen ‘m niet alsof we net een sekstape hebben afgerond, nee, laten we het alsjeblieft vrouwelijk en stijlvol houden. Hoe? Draag er een paar rijgflatjes onder. Dit is zakelijk en conservatief, maar zonder te voorspelbaar of saai te worden.

€34,25 via Asos

3. Overslagrok

Een sportieve overslagrok combineren met een goed stel hakken, dat is 1. voorspelbaar en 2. leuk wanneer je een heel avondprogramma hebt. Maar het weekend betekent vaak rennen tussen koffiedates, brunch, lunch, de tennisclub, kinderpartijtjes en boodschappenwinkels. En een goed paar sneakers, die dus perfect matcht bij deze sportieve maar vrouwelijke rokvariant, komt dan heel goed van pas, niet?

€69 via Omoda.nl

4. Korte a-lijn rokjes

Je moet het durven, maar flatforms (woordspeling tussen platform en het Engelse woord flat) zijn hierbij je beste vriend. De seventies is een van de grootste trends deze zomer en dikke zolen mogen in deze garderobe niet missen. Plus; ze zijn heel comfy.

Hoe zit het eigenlijk met jouw Farrah Fawcett-gehalte? Deze tien mode items zorgen voor de ultieme seventies-garderobe>

€27,30 via Sarenza

5. Midi-rok

Deze roklengte is een perfecte combi tussen zakelijk en toch stijlvol en bijna een ‘moetje’ voor in je kast. Draag ‘m met een stel plompige hakken voor het ultieme zomerfeest.

€34,99 via H&M

How to: je kledingkast handig opruimen en indelen>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Midi, mini, maxi: de beste schoenen voor elke roklengte
Sluiten