Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 24 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Last van mieren in huis? Met deze DIY jaag je ze makkelijk weg

De zomer is nu toch echt in aantocht, en dat betekent niet alleen dat we zelf lekkere limonades, ijsjes en zoete cocktails kunnen maken, maar ook dat er steeds vaker mieren op bezoek komen in je huis. Zelfs als nergens meer zoetigheid te vinden is, zijn de mieren alsnog op zoek naar voedsel. Op zijn zachts gezegd best irritant. Zie ze maar eens weg te krijgen!

Ha! En daarom komen wij met deze handige hack. En het leuke is dat je het zelf kunt fabriceren! Niet alleen een simpele DIY anti-mierenmiddel, maar ook nog eens natuurlijk.

Dit heb je nodig:

Voor deze DIY heb je citrusschillen (de schillen van bijvoorbeeld citroen, sinaasappel en grapefruit) nodig. Daar zit namelijk d-limoneen in, een soort zure olie en die is giftig voor mieren. Enerzijds zal het zorgen dat de mieren die er al zijn doodgaan zodra ze ermee in aanraking komen, aan de andere kant zorgt de spray ervoor dat de weg naar het voedsel wordt weggevaagd, zodat er weer geen nieuwe mieren komen. Klinkt dat goed, of klinkt dat goed?

Het kost wat moeite, maar het resultaat maakt alles goed. Zo maak je het:

DIY tegen mieren in de keuken

Om zelf anti-mierenspray te maken, doe je wat citrusschillen in een pannetje. Giet daar gewone of schoonmaakazijn overheen tot de schillen bedekt zijn (tip: ook schoonmaakazijn is trouwens één van de dingen waar mieren niet tegen kunnen). Zet het vuur aan en verwarm de schillen in azijn tot het mengsel heet is, maar het moet nog niet koken.

Zet het vuur uit en laat de schillen een paar uur intrekken en afkoelen, het liefst een hele nacht. Zeef het mengsel daarna, zodat je alleen de vloeistof overhoudt. Die kun je in een spuitflesje doen. Spuit dat overal waar je mieren hebt gezien et voilà, ze zullen op magische wijzen verdwijnen.

Ook handig: als je elk jaar last hebt van mieren in huis, kun je de spray van tevoren maken en in de koelkast bewaren, zodat je het meteen kunt gebruiken als de eerste mier is gespot.

LEES OOK: Van woonkamer tot wasruimte: schoonmaakhacks per ruimte

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Last van mieren in huis? Met deze DIY jaag je ze makkelijk weg
Sluiten