Janne Vogel
Janne Vogel Kids 30 mrt 2018

4 x reden waarom je niet kunt wachten tot je kind vier wordt

Ook al lijkt vier jaar misschien geen bijzondere mijlpaal, zo zou je het wel moeten zien. De peuterjaren zijn namelijk officieel voorbij (!), en dat moet gevierd worden. Vier jaar is op veel punten namelijk wel degelijk een grote verandering.

Je kind gaat naar de basisschool (moeilijk, maar ook érg fijn) en zal zich ontzettend snel gaan ontwikkelen. We zijn héél excited.

1. Je bent klaar met zindelijkheidstraining

We kunnen over het algemeen stellen dat het op vier-jarige leeftijd wel goed zit met zindelijkheid. Misschien waren jullie al klaar of heeft je kind na de mijlpaal echt nog weleens een ongelukje, maar jullie zijn in ieder geval heel ver. Eindelijk: nooit meer luiers kopen én een zindelijk kind!

2. Hij kan zijn wensen uitspreken

Ook praten gaat inmiddels lekker, en je weet het: betere communicatie betekent minder driftbuien. Natuurlijk wordt hij echt nog weleens boos (wanneer hij geen slagroom als ontbijt mag eten, bijvoorbeeld), maar jullie weten inmiddels op z’n minst waar jullie ruzie over maken.

LEES OOK: 7 ‘mijlpalen’ die je hoe dan ook meemaakt als je baby een peuter wordt

3. Nogmaals: hij gaat naar school (!)

Wanneer je kinderen naar school zijn wordt je leven net even anders. Er zitten voor- en nadelen aan de school-tijd, maar zie het als iets positiefs: die paar uurtjes zonder hem kun je weer zelf invullen. Je koestert de tijd mét je kids, natuurlijk, maar af en toe een paar uur zonder is (als je eraan gewend bent) ook echt geen straf.

4. Hij kan eindelijk spelen zonder constant toezicht

Yes! Hij kan goed communiceren en is daarom inmiddels een veel leuker speelmaatje voor zijn oudere zusje en vriendjes van zijn eigen leeftijd. Ze kunnen zich úren vermaken met spelletjes waar jij geen deel van hoeft uit te maken en niet ieder speeluurtje eindigt in tranen. In ieder geval een stuk minder snel dan voorgaande jaren.

Baby steps, maar je kind is op vier-jarige leeftijd écht geen baby meer. En dat is best wel geweldig.

Popsugar

Reageer op artikel:
4 x reden waarom je niet kunt wachten tot je kind vier wordt
Sluiten