Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 21 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Go Miley Cyrus! Ze gaf een feministisch tintje aan ‘Santa Baby’

Een jacht, een bontjas, Miley Cyrus vond het tijd dat de songtekst van ‘Santa Baby’ wel een update kon gebruiken. En wat ons betreft heeft ze dat fantastisch gedaan!

In plaats van die jacht en bontjas, wil Miley liever wat gendergelijkheid en respect onder de kerstboom zien van de Kerstman.

Santa Baby

In de Amerikaanse tv show van Jimmy Fallon was Miley Cyrus te gast. Toepasselijk nu kerst zo dichtbij is, zong ze het nummer ‘Santa Baby’. De zangeres besloot wel om het jasje in een nieuw, feministisch jasje te steken, zodat ‘ie toch iets beter bij 2018 (bijna 2019) past.

Feministisch tintje

‘Santa Baby’ is natuurlijk een klassieker. Maar het lied gaat over flirten met de Kerstman om vervolgens cadeautjes te krijgen – dat past natuurlijk niet meer bij deze tijd. Miley vond dat ook en heeft de songtekst aangepast. ‘Don’t want diamonds, cash or stocks. Nothing that comes in a box. No more fluff, I’ve had enough. And I can buy my own damn stuff.’ Even later in het liedje zingt ze ‘Listen Santa to what I say – a girl’s best friend is… equal pay.’ Go Miley!
‘Santa baby, I’d love to know my ass won’t get grabbed at work, by some ignorant jerk,’ vervolg ze. Wij zijn fan van deze versie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Go Miley Cyrus! Ze gaf een feministisch tintje aan ‘Santa Baby’
Sluiten