Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 23 aug 2016

Millennials krijgen rap kinderen. Wat je moet weten over de ‘Millennial mom’

Soms kijken we hoofdschuddend naar onze kinderen (die negen van de tien keer op de iPad of achter de tv te vinden zijn) en vragen we ons af hoe dat gaat als zij straks ouders worden. Plot twist: de Millennial wordt nu rap een ouder en die doen ‘t weer anders dan de generatie erboven.

We hebben het over de Millennials, mensen die tussen 1980 en 2000 op de wereld zijn gezet. En zij razen langzaam Generatie X voorbij. Uit een analyse van een Amerikaans bureau voor de statistiek worden zij nu langzaam ouders. Maar liefst een vijfde van alle ouders is een Millennial. Kortom: negen miljoen van hen zijn as we speak al vader of moeder. Maar hoe starten zij met de titanenstrijd genaamd ouderschap? Deze 8 feitjes willen we je niet onthouden.

[STAP stap=”1″]

Millennials zijn hoger opgeleid

Meer Millennials hebben een universitaire diploma in vergelijking tot andere generaties jong volwassenen, helemaal als je naar de vrouwen kijkt. Die lopen daarin namelijk de mannen voorbij.

[STAP stap=”2″]

Internet is niks nieuws

Deze ouders zijn er namelijk mee opgegroeid en weten niet beter dan dat het world wide web bijna alles te bieden heeft wat ze zoeken. Ze hebben gemiddeld 3,4 verschillende accounts op social media als Pinterest, Facebook, YouTube en LinkedIn en ze spenderen hier 17 uur per week aan. Even ter verduidelijking: dat is vier keer meer dan de moeders van generatie X.

[STAP stap=”4″]

Ze horen zichzelf graag praten

Zeker 90% van de Millennial mama’s delen álles wat ze doen. Van dingen die ze gekocht hebben tot welke supermarkt ze bezocht hebben en verzekeringen die ze hebben afgesloten. Er zijn ook veel mensen die het willen horen, want Millennial moeders hebben gemiddeld 24 goede vriendinnen. Popi jopi, hoor!

[STAP stap=”5″]

Me-time is broodnodig

Zeker 20% van de Amerikaanse Millennial moeders zegt zo’n 150 dollar per maand te besteden aan hulp in huis, oppas en so on.

[STAP stap=”6″]

Ze verdienen minder

Met die goede opleiding zou je denken dat de Millennial mama’s ook een zakcentje meer verdienen, maar dat is dus niet waar. Omdat zij hun carrière tijdens de recessie zijn begonnen, komt er niet bijster veel binnen. Ze verdienen 9 procent minder dan de moeders die eerder begonnen zijn met hun carrière.

Ben jij een Millennial mom? Praat mee op Facebook!

Verrassend! Zo vaak liet Steve Jobs zijn kinderen met de iPad spelen >

Reageer op artikel:
Millennials krijgen rap kinderen. Wat je moet weten over de ‘Millennial mom’
Sluiten