Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 7 nov 2018

Onderzoek: de helft van de millenials doet z’n relatie leuker voor dan-ie is

We kennen ze allemaal: die koppels die hun tijdlijn overspoelen met kleffe berichtjes en zoetsappige kiekjes. Onze vermoedens dat dat juist de mensen zijn die helemaal niet zo lekker in hun relatie zitten, zijn nu wetenschappelijk bevestigd.

Perfect

Uit een onderzoek onder meer dan 2000 Britten komt naar voren dat meer dan de helft van de millenials z’n relatie naar de buitenwereld rooskleuriger afschildert dan het daadwerkelijk is. Bij de niet-millenials ligt dat percentage op 39%. Sterker nog: 42% van de millenials en 27% van het totaal aantal ondervraagden geeft toe dat ze social media inzetten om hun relatie perfect te doen lijken.

Funest

Seksuoloog Nikki Goldstein zei eerder dit jaar al dat dit gedrag juist funest is voor de relatie. Door dat soort kiekjes te delen, zoek je bevestiging van anderen buiten de relatie. Bovendien mis je waar het echt om draait als je met je lief alleen maar bezig bent met het nemen van de perfecte selfie.

De schijn ophouden

De reden waarom mensen een verliefd kiekje delen, is vaak allesbehalve romantisch. ‘Mensen willen aandacht, en positieve verhalen worden gevierd, geliked en krijgen reacties. In anderen gevallen voelen mensen de druk omdat ze bang zijn dat anderen misschien denken dat het niet goed gaat en dan is er ook nog een groep die een perfect plaatje probeert neer te zetten om zichzelf voor de gek te houden’, verklaart psycholoog en datingcoach Madeleine Mason.

De schijn ophouden is van alle generaties, maar zie je onder millenials nog sterker dankzij social media. Volgens relatieconsulent Dee Holmes zouden we allemaal een stuk gelukkiger worden als we gewoon eerlijk zijn over onze relaties. ‘Als relatieconsulent en uit eigen ervaring weet ik dat een langdurende en bevredigende relatie je niet zomaar overkomt. Het vraagt om hard werken, humor en misschien soms relatietherapie.’

Kortom: nog een reden om nooit alles te geloven wat je op Instagram ziet.

Nu echt bewezen: van een goede relatie word je dikker.

Deel jij foto’s van jullie samen op Instagram? Waarom wel/niet?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek: de helft van de millenials doet z’n relatie leuker voor dan-ie is
Sluiten