Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 26 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Even offline: zo zitten je kids minder achter schermen (zonder dat ze het door hebben)

Anno 2018 lijkt het soms wel of kinderen uit de baarmoeder zijn gekomen met kleine schermpjes in hun handen. Wat is er nou lekkerder dan soms even helemaal offline te zijn?

Toch stemmen de kids daar niet altijd vrolijk mee in. Het ís mogelijk, op deze manier zitten de kinderen wat minder achter hun scherm, nog zonder dat ze het door hebben:

1. Samen bakken of koken

Wie wordt er niet vrolijk door alleen al de woorden ‘cupcake’ of ‘pizza’ te horen? Mini mensjes al helemaal! Als je geluk hebt is het twee vliegen in één klap: even geen scherm én ze smullen ook nog eens.

2. Op zoek naar de schat

Ga op pad, even lekker het huis uit, met een lijst vol schatten om samen te spotten. En dan hebben we het over schatten in bijvoorbeeld de vorm van veren, zwarte stenen, bladeren, bloemetjes, iets ronds, iets langs, iets groens.

3. Story time

Soms is de schoonheid van schermen dat het voor je kind leuke entertainment is. Wissel het schermpje in voor één op één contact met je kind. Pak een stapel boeken, lekkere hapjes en drankjes, een deken er bij en blader samen door de leuke boeken.

4. Lekker dansen

Sure, je kinderen zijn dol op filmpjes kijken naar Peppa Pig, maar ze houden ook van lekker dansen.

5. Hut bouwen

Bouw samen met je kleine binnenshuis een hoofdkwartier waar er volop gespeeld kan worden.

6. Maak er een zootje van

Schermen zijn een gemakkelijke ‘babysitter’ wanneer kids even geen kattenkwaad moeten uithalen. Soms is het natuurlijk ook het beste tegengif om je kind een beetje gek te laten doen (onder toezicht). Word samen vies van klei of ga aan de slag met simpele papier mâche. Het is voor ons allemaal toch best leuk om er soms even een zootje van te maken 😉

7. Ga op avontuur in de stad

Een paar comfortabele schoenen aan en gaan: neem het openbaar vervoer naar de (of een andere) stad om het samen te verkennen. Plan van tevoren of je naar musea of parken wilt. Schermen kunnen thuis blijven, tenzij je natuurlijk het avontuur wil vastleggen – dat is altijd toegestaan.

Hoeveel schermtijd krijgt jouw kind per dag? Laat het ons weten op het Mamaforum! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Even offline: zo zitten je kids minder achter schermen (zonder dat ze het door hebben)
Sluiten