Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 28 mei 2020

Minder seks tijdens de quarantaine? Maak je geen zorgen, dat is heel normaal

Ergens had je gehoopt dat toen je hoorde dat jij en je lief zoveel thuis zouden zijn nu, dat dat ook wat zou doen voor jullie seksleven. Hoewel 24/7 op elkaars lip behoorlijk wat spanning kan veroorzaken in jullie relatie, kan het dat ook tussen de lakens. Hebben jij en je partner juist minder seks de afgelopen tijd? Don’t worry, jullie zijn écht niet de enigen.

Minder seks

Veel thuis zijn samen (en dus ook meer quality time hebben) met je partner, betekent nog niet dat jullie meer seks hebben. Sterker nog, veel stellen zullen herkennen dat ze minder seks hebben en dat dat zelfs een beetje tegenvalt. Niet gek dat je daarvan baalt, ook niet gek dat het nu gebeurt.

Meer stress, minder seks

De meest waarschijnlijke oorzaak hiervan is dat jullie (of een van jullie) meer stress ervaart tijdens de quarantaine. Linksom of rechtsom: iedereen wordt geraakt door deze crisis. Baanonzekerheid, financiële problemen (of zelfs schulden) maar ook te weinig ruimte hebben voor jezelf. Hoewel we langzaam meer vrijheden krijgen, zal deze onzekere periode zeker weten nog een langere periode aanhouden.

Stress kan enorm veel invloed hebben op je zin in seks. Als je je angstig, gestrest en gefrustreerd voelt, is het moeilijk om te genieten van de seks. Je kunt de knop simpelweg niet uitzetten en je gedachten vliegen alle kanten op. Niet zo gek dat seks met je partner dan niet bevredigend kan voelen.

Reactie op stress

Iedereen reageert anders op stress, zo kan het ook zijn dat jullie juist méér seks hebben als dit voor jullie juist werkt om te ontspannen. Toch is dat vaak niet het geval en leidt het dus tot minder seks met je lief. Dat is ook al het geval als één van jullie hier last van heeft en je partner of jij er gewoon echt even niet aan moet denken.

Wat kunnen jullie eraan doen? Het is makkelijk om te zeggen dat je de stress moet wegnemen, maar we weten allemaal dat dat zo simpel niet is. Zeker nu niet. Wat je wel kunt doen is proberen de stress te verlichten. Met yoga oefeningen bijvoorbeeld. Meer tips om stress te verlichten vind je hier.

Daarnaast is het goed om met je partner te praten over jullie seksleven. Dat is altijd belangrijk, maar al helemaal als je iets mist tussen de lakens. Praat over waarom jullie minder seks hebben en of iemand van jullie – of juist jullie allebei – er last van hebben. Het bespreekbaar maken kan er zelfs voor zorgen dat jullie intiemer worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Minder seks tijdens de quarantaine? Maak je geen zorgen, dat is heel normaal
Sluiten