Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 27 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe je je minder snel altijd maar druk voelt

Als mensen aan je vragen hoe het met je gaat is jouw antwoord daarop ‘druk’. Want je hebt of voelt je ook altijd druk. En eigenlijk is dat zwaar vermoeiend. Dus hoe zorgen we ervoor dat we ons wat minder druk voelen? Zo dus:

1. Zie druk zijn niet als een maatstaf

Je buurvrouw heeft het net als jij altijd maar druk. Jullie hebben het hierover en vinden dit dus de meest normale zaak van de wereld. Zij druk, jij druk. Je vertelt jezelf dat dit normaal is, maar dit hoeft in feite helemaal niet zo te zijn. Het werkt misschien een beetje besmettelijk maar dat betekent dus ook dat je je daarvan kan vrijmaken. Onthoud dit.

2. Doe geen dingen puur om je agenda te vullen

Soms zien we een gaatje in onze agenda en zijn ze geneigd om deze gelijk te vullen. Of we zeggen per direct ‘ja’ wanneer iemand iets vraagt om iets te doen. Terwijl we dat ene uurtje eigenlijk best voor onszelf hadden kunnen gebruiken. Dan had je namelijk even mooi kunnen bijtanken. Wees dus wat minder druk door niet ieder vrij gaatje op te vullen.

LEES OOK: Nee zeggen is prima: dit zijn momenten waarop je mag weigeren als iemand je om een gunst vraagt.

3. Voel je comfortabel bij het maken van plezier

Soms heb je het gevoel dat je zoveel verplichtingen hebt en sta je jezelf niet toe om plezier te maken. Je hebt geen tijd om naar de sauna met vriendinnen te gaan, althans.. dat is wat je je wijsmaakt. Je hebt de tijd wel, maar je bent bang dat je je tijd beter kunt benutten. Nee, tijd waarin je plezier maakt is enorm waardevol. Dus sta jezelf wat vaker minder drukke maar plezierige momenten toe.

LEES OOK: 7 Manieren om ervoor te zorgen dat je (bijna) altijd goed gehumeurd bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is hoe je je minder snel altijd maar druk voelt
Sluiten