Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Gezondheid 19 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Doen: mindful leven door te kijken door de ogen van je kind

Kinderen zien zoveel meer dan wij, of eigenlijk vallen sommige dingen ons niet meer op. Wandel maar eens met je kind door het bos en laat hem vertellen wat hij allemaal ziet. Waar jij een pad, bomen en misschien een eekhoorn ziet, ziet hij paddenstoelen, een kever op een blaadje in een struik, en een dinosaurusafdruk op de grond.

En daar kun je als ouder behoorlijk wat van leren.

Mindful

Mindful leven, dus met al je aandacht in het nu staan, kan je dan ook leren van je kinderen. Door te kijken door de ogen van je kind. Even geen aandacht voor de tijd, de boodschappen die nog gedaan moeten worden, je telefoon, maar alle aandacht voor je omgeving. En het is ook nog eens fijne quality time met je mini. Hoe je dat dan doet? Mindful leven door de ogen van je kinderen… Check onderstaande tips!

Samen wandelen

Maak eens een wandeling met je kind, laat hem daarbij zelf lopen. Neem er de tijd voor, want dat zal hij ook doen. En kijk met hem mee, naar een vliegtuig door de lucht, een bij op de grond, ruik aan bloemen waar jullie langslopen en volg eendjes in het water. Probeer je hoofd leeg te maken en even nergens anders aan te denken.

Samen kleien

Pak de potjes klei erbij en kleed erop los. Klei kneden maakt je rustig en er hoeft niet eens iets moois uit te komen, alleen het voelen is genoeg. Laat je mini leiden in wat jullie maken of doen met de klei en vergeet de tijd, je gedachtes en je telefoon.

Ga in bad met je kindje

Water, schuim, speelgoed voor in bad en badderen maar. Neem de tijd voor een lekker lang, warm bad vol fantasiespellen van je kindje.

Ga op de grond zitten

Ga samen met je kind of kinderen op de grond zitten en ga op in hun spel. Of ze nu kiezen om samen een boek te lezen of met blokken te bouwen, met knuffels een rollenspel te spelen of op de grond te gaan liggen en verhalen te verzinnen.

Buiten in het gras liggen

Of op een kleed in de tuin, of op het strand. Ga liggen en kijk naar de lucht, de vormen van wolken, vogels die voorbijvliegen of naar de sterren als het donker is.

Neem voor alles de tijd, geef je kind alle ruimte en kijk mee door zijn ogen om bewust in het leven te staan en dus mindful te leven.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Better Mom

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Doen: mindful leven door te kijken door de ogen van je kind
Sluiten