Leanne Hansma
Leanne Hansma Mind 5 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit is hoe mindset je relatie kan maken of breken (volgens onderzoek)

Jullie zijn net bij elkaar en tot over jullie oren verliefd. De passie spat er af. Wat jullie samen hebben is intens. Maar wanneer je een paar jaar samen bent, sloopt de sleur er misschien toch een keer bij in.

Langzaam dooft het vuurtje en de passie verdwijnt naar de achtergrond. Of zoals je ook wel eens hoort ‘de verliefdheid is over gegaan in houden van’. Het kan natuurlijk dat dat gebeurt. Wanneer je ook écht denkt dat de passie in jullie relatie vervlogen is, heeft dat volgens een nieuw onderzoek méér impact op jullie romance.

Mindset

Onderzoekers van de Northwestern University bestudeerden in hoeverre het idee dat de magie weg is en niet meer terugkomt, ook echt relaties kan beïnvloeden. Wat blijkt: je mindset beïnvloed de passie in je relatie. Wil je er dus weer voor zorgen dat er vuurwerk is? Pas je mindset aan, zeggen de onderzoekers.

Honderden mensen met een relatie werden gevraagd om een enquete in te vullen over hun liefdesavontuur en wat voor rol passie daar in speelt. Daaruit bleek dat weinig passie in een relatie samenhangt met lage betrokkenheid. Dit had alles te maken met het idee dat de passie niet meer terug zou komen. Met andere woorden, degene die dachten dat het vuurtje nooit meer zou aanwakkeren, raakten minder betrokken bij hun partner, waardoor de passie inderdaad lijkt te verminderen.

Terwijl bij degenen die in er wél in geloven dat de vonken weer kunnen overspringen de passie sterker wordt, volgens de onderzoekers. Ook zijn deze stellen meer bereid om vast te houden aan hun relatie. Het blijkt dus dat geloven in passie én in je relatie letterlijk de sleur buitenspel kan zetten.

Lang leve de liefde

Naast een positieve mindset en geloven in je relatie, zijn er nog een paar eenvoudige dingen je kunt doen om je relatie weer op te laten bloeien. Volgens het onderzoek kun je denken aan dingen uit het dagelijks leven, zoals knuffelen en mediteren.

Jullie relatie hoeft dus niet perse op de klippen te lopen, wanneer de vlinders gevlogen zijn en het vuur gedoofd is. Door je mindset bij te stellen, kun je gewoon bij je liefde blijven én de passie weer terugvinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is hoe mindset je relatie kan maken of breken (volgens onderzoek)
Sluiten