Sherita Jager
Sherita Jager Mode 9 jun 2019

Zo bouw je een trendy maar minimalistische garderobe!

In alle opzichten is minimaliseren in. En in veel gevallen moet ook de kledingkast er aan geloven. Maar het minimaliseren van je kledingkast betekent wel dat je een goede basis nodig hebt om er toch elke dag goed uit te zien. Dit zijn de mooiste minimale garderobes, en met deze extra tip houd je je garderobe ook nog eens trendy!

Wat is een minimale garderobe?

De minimale garderbode, ook wel de capsule wardrobe genoemd, is een goed doordachte garderobe. Je maakt een selectie van de beste basics, passend bij jouw stijl en dagelijks leven. Werk je op kantoor? Dan kunnen colberts onderdeel zijn van jouw basic garderobe. Loop je veel voor je werk? Dan zijn meerdere goede schoenen een must.

Stap 1: minimaliseren

Op basis van je behoeftes en stijl kies je voor verschillende basics. Het aantal items dat je nodig hebt varieert per persoon, maar belangrijk is dat je je er goed bij voelt. Voor sommigen kan dat 20 items zijn, terwijl anderen nog maar net genoeg hebben aan 50 items. Maak een strenge selectie om echt een goede basic kledingkast te hebben. Draag je het niet? Doe het dan weg. Past het niet? Doe het dan weg. Is het kapot? Laat het repareren of doe het weg. Zorg dat al je basic items goed zitten, schoon zijn en geen gaatjes hebben.

Stap 2: je kledingkast bijhouden

Als je een goede basisgarderobe hebt, ga je verder met stap twee. Nu je een perfecte basic kledingkast met verschillende kleuren broeken, blousjes en jurken en rokken hebt, mag je gaan shoppen. Maximaal vier keer per jaar, om precies te zijn. Om de garderobe bij te houden en er toch trendy uit te zien, ga je namelijk verder met het principe van de ‘5 Pieces French Wardrobe’. Dit betekent dat je elk seizoen 5 fashionable items mag kopen waarmee je jouw gardeobe en basics opleukt. Ga voor goede kwaliteit items waar je een tijd mee kunt doen. Koop enkel items waar je echt verliefd op bent. Op zoek naar inspiratie? Instagram staat er vol mee!

De basics

Een voorbeeld van een seizoensgarderobe

33 items voor 3 maanden: project 333

Kleurrijke basics

10×10 challenge: 10 items, 10 looks

Met een minimalistische garderobe past alles op één rek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Zo bouw je een trendy maar minimalistische garderobe!
Sluiten