Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 23 oktober 2017

Vrouw (48) kreeg 18 miskramen, maar is nu eindelijk moeder geworden

Het is de nachtmerrie van elke vrouw met een diepe kinderwens: niet zwanger kunnen raken. Gelukkig biedt de medische wereld tal van mogelijkheden, maar als zelfs die niet mogen baten, snappen we dat je er op een gegeven moment helemaal klaar mee bent. Zo niet de Britse Louise Warneford. Zij ging door tot het bittere eind. Twee jaar na haar bevalling deelt ze haar verhaal met de wereld.

Miskramen

Louise wilde op haar 32ste de kinderwens die ze met haar man Mark (nu 55) had te vervullen, maar kwam er al snel achter dat dit niet zo makkelijk ging dan het stel van tevoren dacht. Mark was gesteriliseerd in een eerdere relatie, waardoor het stel op zoek moest naar een donor. Ze raakte meerdere keren zwanger van de donor, maar bij ongeveer elke 14-weken echo bleek dat het kindje was overleden.

Artsen voerden in zestien jaar verschillende onderzoeken uit, om te ondervinden waarom het lichaam van Louise de embryo’s steeds afstootte maar konden niks vinden. Tot een specialist eindelijk de reden achterhaalde. Louise had cellen in haar lichaam die de embryo’s keer op keer afstootten.

LEES OOK: Expert vertelt: dit zijn de 7 stadia waar je doorheen gaat na een miskraam

Stoppen met de behandelingen

‘Vreselijk, die momenten’, vertelt Louise aan de Britse Daily Mail. ‘Elke keer dat ik zwanger raakte, dacht ik dat het eindelijk zou lukken en ik dit keer écht de perfecte familie zou krijgen. In plaats daarvan liep het steeds uit op een miskraam. Ik was keer op keer intens verdrietig, op zo’n moment. ‘Het was een compleet mysterie waarom mijn lichaam zo reageerde op de zwangerschappen, ook voor de artsen.’ Omdat het haar in 2010 teveel werd, besloot Louise met de behandelingen te stoppen. ‘Er is geen enkel gevoel dat te vergelijken is met het verliezen van een kindje dat zo ontzettend gewild is.’

Embryo-donatie

Toen ontmoette Louise een specialist genaamd Shehata, die haar na onderzoek vertelde dat ze destructieve cellen in haar lijf had waardoor geen enkele zwangerschap werd afgebroken. ‘Ik vertelde hem dat ik achttien miskramen had gehad en dat ik er klaar mee was. Toch gaf hij me de moed om het nog één keertje te proberen.’ En dat deed Louise. Op haar 47ste kreeg ze een succesvolle embryo-donatie, die resulteerde in een succesvolle zwangerschap.

‘William werd geboren met 37 weken, door een geplande keizersnede. Er werd me verteld dat er iets mis was met de placenta, waardoor William gehaald moest worden. Ik heb geen seconde van mijn zwangerschap genoten, omdat ik continu bang was dat ik mijn kindje weer zou verliezen. Maar die angst was het allemaal waard. Mark en ik hebben eindelijk de baby waarvan we zestien jaar lang gedroomd hebben.’

Boodschap voor alle vrouwen

Dat Louise intussen geen jonge moeder meer is, vindt ze soms wel jammer. ‘Ik merk dat ik sneller moe ben, en daarom niet zo actief met William kan spelen. We zijn een perfect gezin, ook al lijkt het voor de buitenwereld een beetje gek, twee oudere ouders.’ De twee spendeerden tachtigduizend pond in de IVF-behandelingen.

‘Ik wil mijn verhaal delen om alle vrouwen wereldwijd te laten zien dat wanneer het lijkt alsof zwanger raken nooit zal lukken, ze de hoop nooit moeten verliezen.’

Vrouw aan alle moeders die een miskraam doormaakten: ‘Je bent niet alleen’

Daily Mail

Reageer op artikel:
Vrouw (48) kreeg 18 miskramen, maar is nu eindelijk moeder geworden
Sluiten