Mixen en matchen: zo kies je twee kleuren gordijnen voor de kinderkamer

Lifestyle Roomed 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is niet altijd even makkelijk om één kleur te moeten kiezen. Maak het wat gemakkelijker door jezelf de ruimte te geven twee kleuren te kiezen (of juist dubbel zo lastig) wanneer het om je gordijnen gaat. Gordijnen zijn er namelijk niet alleen om het licht buiten te houden. Het zijn net zo goed woonaccessoires waar je leuk mee kan mixen en matchen.

Maar hoe pak je dat het beste aan? Wij hebben wat tips en tricks verzameld.

Hoe mix je twee kleuren gordijnen?

Hang een dubbele gordijnrails op

Net als dubbele gordijnen wil je een dubbele rails boven je raam zodat je gemakkelijk beide gordijnen open en dicht kan doen wanneer je wilt. Zeker als je voor één van de twee een transparant materiaal kiest, wil je wel dat je hem ook gedurende de dag makkelijk dicht kan doen. Aangezien het toch genoeg licht binnen zal laten!

De lichtste kleur gordijnen wil je dan ook aan de binnenste rails ophangen, omdat deze het meeste dicht zullen hangen. De donkergekleurde gordijnen vallen er dan mooi aan de zijkanten overheen.

Hallo nieuwe look in huis – 6 handige tips om je gordijnen te verven

 

Kies voor verschillende diktes

Je hoeft niet voor transparante gordijnen te kiezen, maar je wilt wel een stof kiezen die matcht: dus voor je licht gekleurde gordijnen wil je ook een lichtere stof kiezen. En voor je donker gekleurde gordijnen kies je het best voor een zwaardere stof zoals velvet. Zo complementeert de luchtigheid van je binnenste set gordijnen de zwaarte van je buitenste.

Een lichte en donkere kleur

Hetzelfde geldt dat je liever een duidelijk verschil in toon tussen de twee kleuren van je gordijnen wilt zodat er een tof licht-donker contrast ontstaat. Wil je geen donkere kleuren gebruiken bij je ramen? Kies dan voor wit voor je binnenste set gordijnen.

Deze kan je bijvoorbeeld mooi combineren met zachtroze gordijnen van velvet. Of combineer wit met linnen gordijnen in een aardse toon die warmte en diepte uitstraalt.

Gebruik dezelfde kleurcombinaties in één kamer

In een kamer met meerdere ramen in exact hetzelfde design wil je dezelfde combinatie gordijnen gebruiken voor ieder raam. Het zorgt namelijk voor balans in je interieur en laat het er als een geheel uitzien. Heb je een raam met een uniek design of een prachtige erker die je wilt benadrukken? Dan kun je wel overwegen om daar voor een andere combinatie gordijnen te kiezen.

Is jouw kind altijd vroeg wakker? 8 tips voor ouders die langer willen slapen

Dit artikel verscheen eerder op Roomed. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme