Redactie
Redactie Work & Life 6 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Vijf Mobiele Airco’s die je morgen thuis kan hebben tegen de hittegolf

Vanaf vandaag wordt het weer lekker vies warm in Nederland met een lange hittegolf. Ideaal als je vrij bent en in de buurt een meertje hebt waar je naar toe kunt gaan. Maar als je aan het werk bent, is het funest. Zeker nu we vaker thuis moeten werken. Een mobiele airco kan op dat gebied verlichting brengen.

Toen duidelijk werd dat we een lange tijd thuis moesten werken, heb ik gelijk zo’n mobiele airco gekocht, waarvan je hier de review kunt lezen. Overdag staat hij te blazen op mijn werkkamer en in de avond gaat hij mee naar de slaapkamer. Het kreng weegt wel een kleine dertig kilo, waardoor het een behoorlijke operatie is, maar het zorgt er voor dat ik thuis makkelijk een hittegolf doorkom. En als je vandaag besluit dat je dat ook wilt, dan zijn dit vijf modellen die je vandaag kunt bestellen om morgen in huis te hebben.

De Klarbach CM30751WE mobiele airco

We beginnen met deze Klarbach CM30751WE mobiele airco. Dat is gewoon een heel simpel model voor een nette prijs. Met een kracht van 7000 BTU is hij niet geschikt om hele grote ruimtes te koelen, maar als je klein woont, dan heb je eigenlijk niet veel meer nodig. Wel maakt hij redelijk wat geluid met 65 Db en wordt hij geleverd zonder opties om het raam te dichten, dus houd er wel rekening mee dat je dat nog even er bij moet kopen. Maar voor de prijs die minder is dan een Nintendo Switch houd je je huis lekker koel.

De Klarbach CM30751WE

Scoor hem hier

De Inventum AC901

De tweede mobiele airco in dit lijstje is de Inventum AC901. Dit is een ietwat krachtigere variant met 9000 BTU. Daarmee heb je de mogelijkheid om ruimtes tot 30 vierkante meter lekker af te laten koelen. Althans, dat is wat de productbeschrijving beweert. Als we echter kijken naar de gebruikersreviews, dan is niet iedereen er even enthousiast over. Vooral op echt hete dagen zou de Inventum AC901 niet presteren zoals het zou moeten. Maar echt duur is hij dan ook weer niet.

Inventum AC901

Scoor hem hier

FlinQ Slimme Airco

Heb jij het liefst een perfecte smarthome, dan is de FlinQ Slimme mobiele airco wellicht iets voor jou. Deze werkt namelijk via een app, waardoor je op afstand hem kunt besturen. Handig wanneer je na een dag werken naar huis gaat en even wil chillen in de kamer waar de airco staat. Dan kun je onderweg hem al aanzetten, zodat je bij thuiskomst in een heerlijk koele kamer komt. Deze FlinQ Slimme Airco wordt geleverd met een window kit, waardoor het makkelijker is om de warme lucht buiten te houden. Met 9000 BTU kan hij ruimtes tot 33 vierkante meter afkoelen.

FlinQ Slimme Airco

Scoor hem hier

De Aspen Xtra

Bij het aanschaffen van een mobiele airco kan goedkoop soms duurkoop zijn, omdat het net niet hetgeen is dat je wilt. Heb je een iets hoger budget en heb je geen zin in een eventuele miskoop, dan is de Aspen Xtra een uitstekende keuze. Alle reviews van deze unit zijn tot nu toe louter positief. Hij heeft dan ook een kracht van 12000 BTU, waarmee hij in staat is om een ruimte van 40 vierkante meter maximaal af te koelen. Het enige nadeel wat gebruikers hebben met dit monster is dat hij luidruchtig is. Maar dat zijn eigenlijk alle varianten in dit overzicht.

De Aspen Xtra

Scoor hem hier

De AEG AXP34U338HW

Ook de laatste mobiele airco in dit rijtje is geen goedkope unit. Maar net als bij de Aspen Xtra krijg je bij de AEG AXP34U338HW gewoon een kwaliteitsproduct binnen. Ook deze beschikt over 12000 BTU, waardoor hij een flinke ruimte kan afkoelen. Dus als jij straks echt klaar bent met een irritante zweetrug en gewoon koelte in je kamer wilt hebben, dan heb je aan deze jongen precies wat je zoekt.

De AEG AXP34U338HW

Scoor hem hier

Dit artikel is geschreven door Jelle van Es en verscheen eerder op Want

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Vijf Mobiele Airco’s die je morgen thuis kan hebben tegen de hittegolf
Sluiten