Redactie
Redactie Gezondheid 15 maart 2015

Mode-illustraties zijn razend populair tijdens de fashion week

De modeweken zijn fascinerend, sprookjesachtig en betoverend. Wanneer je een front-row plek weet te bemachtigen voel je je koning te rijk. Ieder jaar opnieuw halen high-end modemerken alles uit de kast om indruk te maken en concurrenten te overrulen. Daar horen mode-illustraties ook bij.

Tijdens de show zit het modevolk verscholen achter smartphones om oneindig veel kiekjes te schieten. Deze foto’s rouleren vervolgens over netwerken als Instagram, Pinterest en Facebook. Volgers liken massaal wat er in New York, Parijs of Milaan gebeurt. Totdat we verzadigd zijn met teveel van dezelfde plaatjes en deze mooie catwalkbeelden om die reden, steeds vaker, disliken.

Vandaar dat illustraties het veel beter doen! Want met mode-illustraties kun je het moment en de emotie vastleggen op een unieke manier die niemand je na doet. Kijk zelf maar even!

Hypermodaine

Op het Instagram account van Hypermodaine zien we veel zwart wit schetsen met soms een beetje kleur.

Bottega Veneta en Gucci, MFW

Clym Evernden

Ook de populaire Britse illustrator Clym Evernden is op alle modeweken te vinden. Hij illustreert niet alleen de modellen maar ook het publiek.

Christophe Lemaire en Saint Laurent

Lenaker

Russian Fashion illustrator Lena Ker illustreert de nieuwste collectie van Calvin Klein tijdens de New York Fashion week.

The Catorialist

Tijdens de modeweken werken Carly Kuhn (The Catorialist) en Elle Magazine samen aan een geïllustreerd catwalk report.

Saint Laurent en Chloe

Josephamar

Illustrator Josephamar viel in de smaak bij onder andere Leandra Medine, bekend van haar site Manrepeller. De illustraties die hij maakt zijn vooral geïnspireerd op catwalkbeelden die hij op Instagram tegenkomt.

Comme Des Garcons en Dries Van Noten

Op deze vier Instagram-moeders zijn we wel een beetje jaloers.

Reageer op artikel:
Mode-illustraties zijn razend populair tijdens de fashion week
Sluiten