Model Tess Holliday post foto van zoontje in roze autostoeltje en dat roept natuurlijk reacties op

Plus size model Tess Holliday is net als Drew Barrymore en Pink zo’n celeb-moeder (van twee kinderen) die goudeerlijk is op social media. En daarnaast zeer herkenbaar. We schreven niet voor niets al eerder over deze vrouw, toen ze met een rake post de andere kant van het moederschap deelde.

‘Bowie houdt ervan om dit gezicht te trekken & ik smelt en lach hysterisch, elke keer als hij dat doet’, schrijft Tess deze week op haar Instagram-account bij een te schattige foto van haar zoontje, dat als een blij ei in een stoeltje in de auto zit.

Pretty in pink

Let wel: in een roze stoeltje. En dat roept meteen reacties op. Hè, heeft ze ook een dochter dan? Is het wel een jongetje? Iemand vraagt zelfs letterlijk: ‘Waarom zit hij in een roze stoeltje?’ Opmerkingen die (gelukkig) weer door andere moeders afgeklapt worden, zo van: waar maken jullie je druk om en kijk gewoon naar deze schattige baby. Een moeder schrijft erbij: ‘Mijn zoon heeft een roze autostoel en mijn dochter een blauwe. Ze houden allebei van alle kleuren, mijn zoon zegt: kleuren zijn voor iedereen.’ And she’s right.

Bowie's loves to make this face now & I melt/laugh hysterically everytime he does it ????

Een bericht gedeeld door Plus Model?Mom ?Feminist? (@tessholliday) op

Belly love

Een paar dagen eerder postte ze een foto op Instagram van haar lichaam, tien maanden na de bevalling van haar zoontje met daarbij de tekst: belly love. Eigenlijk niet meer dan een dikke vinger na al die mensen die anderen met een maatje meer veroordelen en de bestaande beauty-standaards. Ik ben goed zoals ik ben. Stoere actie, en bloedeerlijk.

Rolmodellen

Ook hier regent het natuurlijk weer negatieve reacties (walgelijk, deze foto laat ik altijd aan mezelf zien als ik naar de sportschool ga) maar dat zal Tess niet boeien. Zoals ze er ook niet om maalt af en toe een foto te delen waarop te zien is dat ze haar baby borstvoeding geeft. Zulke rolmodellen hebben we soms nodig. Natuurlijk shopt ze nu en dan haar foto’s, maar daarnaast schroomt ze niet om ook haar echte ik te tonen. Net alleen omdat ze zo heerlijk herkenbaar zijn voor andere moeders, maar ook omdat ze kunnen afrekenen met al die infantiele vooroordelen over moeder-zijn.

?Belly love [email protected] #effyourbeautystandards #postpartumbody #stillfat

Een bericht gedeeld door Plus Model?Mom ?Feminist? (@tessholliday) op

It's not #tbt technically, but I found this photo on my phone now from September of last year & it gave me so many feels. This photo was taken at my dear friends @honeywoodvintage @charlieoverbey home during a dark time in my life. I was an emotional mess + struggling to find my way as a new mom again. When I looked at this photo a wave of sadness poured over me, but now I only see my tiny bubs nursing & Sweetie looking on like a nervous new mom ? Life is messy, love is complicated, & it can all feel so overwhelming but we grow & learn. I'm so grateful for my life & appreciate it all, even if I can't always see the light at the end… it's there. Promise ???✨? #momofboys #motherhoodrising #normalizebreastfeeding

Een bericht gedeeld door Plus Model?Mom ?Feminist? (@tessholliday) op

Lees ook:

dit is waarom we ook zo van Drew Barrymore houden op social media

Instagram

Reageer op artikel:
Model Tess Holliday post foto van zoontje in roze autostoeltje en dat roept natuurlijk reacties op
Sluiten