Redactie
Redactie Persoonlijk 15 sep 2017

De guilty pleasure die modellenprogramma’s kijken heet

Ik ging er goed voor zitten. Pot thee, zak wokkels ernaast, tv aan. ‘Moet dit echt?’ vroeg de vriend. ‘Ja, dit moet echt.’

Sinds ik vorige week de ‘modellenavond’ op RTL5 ontdekte, weet ik dat ik de komende weken niet op maandagavond kan afspreken. We trappen af met Hollands Next Top Model (HNTM voor intimi), dit keer voor het eerst met jongens en meisjes. Ik kan een heleboel zeggen over wat daar allemaal gebeurt en door dezen en genen gezegd wordt, maar dat doe ik even niet.

Want voor mij is het echte smullen ‘Models in Paris’ dat daarna begint. Zes meiden (waarvan de laatste tot op heden een nog onbekend) leven in aanloop naar de Fashion Week aldaar zes weken samen in een appartement in Parijs wonen, in de hoop hun dromen als model waar te maken.

De vriend keek me wanhopig aan. ‘Moet dit echt?’ Ja, dit moet echt. En wel hierom:

1. Om Silke ‘haute couture’ te horen uitspreken

En echt, ik heb ‘r even gegoogled: ze heeft al behoorlijk veel gewerkt voor merken die in die categorie te scharen zijn. Hoe het dan toch godsmogelijk is dat ze nog steeds niet verder komt dan iets wat lijkt op ‘hoetje koetoer’ is op z’n minst zeer bewonderenswaardig te noemen.

2. Omdat Beaudine als rebel kid best grappig is

Natuurlijk wordt dat haar ook gretig ingefluisterd door de regie, dat het leuk is om te benadrukken dat ze om vier uur ‘s middags al wijn drinkt, graag af en toe mag blowen en ‘s morgens vraagt of er nog iemand croissants of pain du chocolat wil (as if). Om vervolgens lekker provocerend ‘lekker dan, modellen die niet eten’ te zeggen. Ik vind ‘r leuk.

3. Omdat Beaudine op een hele aardige manier zegt dat Silke een irritante show off is

‘Ze schept niet op, ze is er gewoon trots op.’

4. Omdat Famke-Louise de liefste underdog is

Je hebt mensen die haar afschilderen als een dom gansje, maar ik heb nou eenmaal een enorme liefde voor de underdog. Als je wil begrijpen hoe dat komt, bekijk dan vooral een van haar vlogs op YouTube, waarin ze uitlegt dat haar tweede naam Louise is, vandaar dus Famke-Louise. Of in de eerste aflevering van Models in Paris, waar ze even niet het verschil tussen Frans en Engels weet. En, en, en.

5. Omdat Famke-Louise niet weet dat er alcohol zit in gin-tonic

Die mag niet ontbreken. Hilarisch.

6. En ondanks alles heeft die Famke-Louise dus wel de meeste volgers op social media

Waar Silke met haar enorme hoetje koetoer-repertoire een magere 5300 volgers op Instagram heeft, troeft Fam iedereen af met meer dan 229.000 liefhebbers op Instagram. Kelly: 72.000+ Michelle: meer dan 10.000 en Beaudine 1900. Bij de YouTube-kanalen precies hetzelfde beeld.

7. Omdat Michelle en Kelly het normaal vinden om heel hard ‘Parijs, laat je likken’ te scanderen

Het kan ook aan mij liggen, maar ik vind dat dus vermakelijk. Hopelijk zijn papa en mama net even plassen als dat uitgezonden wordt.

8. Omdat steeds benadrukt wordt dat Kelly’s vriendje in de boyband B-Brave zit

En ik dus geen flauw idee heb wie of wat dat is. En bovendien schijnt het intussen alweer uit te zijn tussen ze, maar ook weer niet. En ik zou dat op zich echt best interessant kunnen vinden, maar ik heb dus geen idee wie Kaj uit B-Brave is. En verdomd als het niet waar is: sinds maart dit jaar is B-Brave dus ook alweer uit elkaar (dank je, google).

9. Omdat ik tussendoor graag mag turven hoe vaak iets ‘supertof, supergaaf of chill’ is

Gisteren kwam ik tot 281.

10. Omdat het wachten is op de eerste bitch fights

En alleen al daarom zit ik volgende week om 21.30u weer aan de buis gekluisterd. Ik zet in op Beaudine versus Silke. En dat Famke-Louise dat dan op Instagram en YouTube zet. Ik heb er nu al zin in.

Wist je trouwens dat samen Netflixen enorm goed is voor je relatie?

Foto: Instagram @modelsinparisrtl

Reageer op artikel:
De guilty pleasure die modellenprogramma’s kijken heet
Sluiten