Redactie
Redactie Gezondheid 30 apr 2014

Modeshopping: Cult Fashion

Cult fashion, dan hebben we het over herkenbare kledingstukken die voor zichzelf spreken. Echte must-haves die onmisbaar zijn in je garderobe. Items die de tijdgeest keer op keer kunnen doorstaan, een zekere bekendheid hebben, en een gevolg van ontelbare replica’s.

Little Black Dress

Coco Chanel was dé ontdekker van de Little Black Dress. Vandaag de dag is de LBD beschikbaar in iedere stijl en voor elk budget. Als we een garderobe must-have moeten noemen, dan is dat wel de LBD.

LBD, €109,95 American Vintage via Orangebag

Tote shopper

De perfecte recht toe, recht aan carry-all om heel veel in mee te nemen. Zwart, kwalitatief leer gaat lang mee en wordt mooier door de jaren heen.

Braided tote, €339 Daphny Raes

Chanel 2.55

Deze tas is misschien wel het meest gewilde cult-item, de droom van iedere vrouw. De naam staat voor 2 februari 1955, toen ontwierp Chanel dit prachtexemplaar. De quilted leren chain bag met bekende sluiting is vaak een mijlpaal als het gaat om dure aankopen.

Burberry trench

Je draagt hem het hele jaar door; de Burberry trenchcoat. De jassen van het iconische merk Burberry gaan nog steeds als zoete broodjes over de toonbank. Ideaal als je wilt investeren in kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Burberry trench coat, €1.495 via MyTheresa

All Stars

De canvas sneaker van Converse werd geïntroduceerd in 1917. Destijds op de markt gebracht voor basketballers maar tegenwoordig loopt iedereen op de herkenbare gymp.

All Stars sneaker €69,95 via Perfectly Basics

Levi’s jeans

Cult items kunnen speciale (en vooral dure) luxe producten zijn, maar ook een dagelijks kledingstuk kan deze status verwerven. De jeans van Levis is hier een goed voorbeeld van.

Levi’s, €89,95 via Zalando

Ray Ban

De unisex zonnebril van Ray Ban kun je naar eigen smaak customizen en is ook redelijk betaalbaar. Daarmee is deze bril een van de meer bereikbare cult-items van dit lijstje.

Ray Ban Wayfarer, vanaf €149

Juste un clou

De eerste spijkerarmband van Cartier is in de jaren 70 ontworpen door Aldo Cipullo die zijn tijd ver vooruit was met dit (voor toen) modern en inmiddels iconisch sieraad. De collectie wordt gekenmerkt door de eenvoud en is voor die-hard fans een echte investering, je moet er namelijk wel wat voor neertellen.

Juste un clou armband, prijs op aanvraag

Het leren bikerjack

Stoer, basic en je draagt hem het hele jaar door.

Nova Jack, €1.100 Rika

Oxford schoen

De schoen verscheen in 1800 voor het eerst in Schotland en Ierland, dat is alweer even geleden. De platte leren survivor is er tegenwoordig in veel variaties. Nude, zwart en wit zijn klassiek maar deze tri-color variant willen wij graag hebben.

Oxford schoen, €154,95 Pertini via Millegrazie

Reageer op artikel:
Modeshopping: Cult Fashion
Sluiten