9 modetrends waar we ons nu écht te oud voor voelen

Mode is een feestje en iedereen die een keer buiten de gebaande paden treedt, juichen we alleen maar van harte toe. Maar dat neemt niet weg dat we bij sommige trends toch even fronsen. Of maakt ons dat nu officieel oud?

Ze zeggen dat wanneer je een trend voor de tweede of derde keer meemaakt, je hem beter aan je voorbij kan laten gaan. Nou zijn regels er om verbroken te worden en moderegels al helemaal, maar deze trends vinden we toch ingewikkeld (na een zekere leeftijd).

1. De choker

Waren we in de jaren negentig groot fan van, maar terugkijkend kunnen we zeggen dat het er gewoon uit ziet alsof je geen nek hebt. Bovendien voelt het alsof iemand je keel dichtknijpt.

Een bericht gedeeld door АКСЕССУАРЫ ДЛЯ ДЕВУШЕК (@accessories__for__girls) op

2. De gescheurde jeans

Gaten in je spijkerbroek: prima. We zeggen niet dat het altijd mooi is, maar we snappen het. Alleen: er zijn grenzen. Die broeken waarbij je hele onderbeen in beeld is en je er uit ziet alsof je net in de struiken hebt gevochten met een wilde kat, zijn gewoon niet oké. Ook niet als je 14 bent.

Een bericht gedeeld door Lena ? (@lena_king123) op

4. De visnetpanty ónder je gescheurde jeans

Een visnetpanty is glad ijs, maar kan smaakvol gecombineerd best mooi zijn. Maar een visnetpanty onder een gescheurde jeans… ingewikkeld. Vooral de variant waarbij een blote buik in beeld is die deels nog wordt bedekt door de panty. Noem ons oud, maar we snappen het gewoon écht niet.

Een bericht gedeeld door ÉVA SILVANI (@kimvma) op

5. Het nietszeggende slogan T-shirt

‘Life is life’, ‘we are all human beings’, ‘we will not be silenced’, ‘imagine’: loop een willekeurige kledingketen binnen en de lege statements vliegen je om de oren. Je vraagt je toch af of de persoon die zo’n T-shirt draagt écht zo politiek geëngageerd is of eigenlijk maar gewoon een beetje interessant doet.

Because it’s Sunday #BLESSED

Een bericht gedeeld door #SORRYNOTSORRY (@sorrynotsorrythelabel) op

6. Platform schoenen

In de hoogtijdagen van The Spice Girls waren ze te gek en een klein platformpje is ideaal als je wat lengte wil smokkelen zonder je voeten te martelen met hakken. Maar als we deze platforms zien kunnen we alleen maar bidden dat de drager in kwestie niet door haar enkel gaat.

今日はステラおばさん?買いに天神に行ったのに、姉のゴリ推しもあり、まんまとステラのシューズを買ってしまいました?笑??#謎のステラ繋がり スター⭐︎型のデザインと迷ったけどシンプルの方がお洋服も合わせやすいので定番のこの子に✨ソール部分がウェッジで歩きやすくてお気に入り??? #ステラマッカートニー #stellamccartney #エリスシューズ #Elyse #岩田屋新館 #ステラおばさん #?#ノリでお買い物

Een bericht gedeeld door ?Miki??? (@mikipink11) op

7. De culotte

Zo’n trend waarbij je denkt: die gaat maximaal één seizoen mee. Ha, zaten wij er mooi even naast. De culotte, die vroeger nog gewoon een broekrok heette, domineert nog steeds de winkelrekken. Grote vraag: waarom? Het ding doet namelijk helemaal niks voor je, behalve dan je benen optisch verkleinen waardoor je de lichaamsverhoudingen van een Oompa Loompa krijgt.

Een bericht gedeeld door Grace Y Carla ? (@somospetite) op

8. De bralette

Oké, eerlijk is eerlijk: stiekem vinden we de bralette prachtig. Maar dan alleen als je maximaal cup B hebt. Iedere maat daarboven vraagt gewoon om een beugel, tenzij je de natuur een handje geholpen hebt en alles uit zichzelf fier rechtop blijft staan. Voor iedereen met een royalere buste is het gewoon frustrerend dat al die schattige behaatjes precies nul ondersteuning bieden.

Black and white #bralette #blackandwhite #lingerie #regram #lovestoriesintimates

Een bericht gedeeld door Love Stories Intimates (@lovestoriesintimates) op

9. Twee knotjes

Net als bij twee vlechtjes geldt ook voor twee knotjes: na je achttiende gewoon niet meer doen. Ook niet als je zo bloedknap bent als Negin Mirsalehi. We kunnen de associatie met 90’s-sterren als Toybox, Aqua en 2 Unlimited gewoon niet loslaten.

Een bericht gedeeld door Love Stories Intimates (@lovestoriesintimates) op

Maar verder moet ‘ie iedereen natuurlijk vooral dragen waar ‘ie gelukkig van wordt (behalve die knotjes dan. Echt. Er is gewoon geen excuus voor). En nu we toch bezig zijn: 24 momenten waarop iedereen van 35+ beseft: ik word oud

Reageer op artikel:
9 modetrends waar we ons nu écht te oud voor voelen
Sluiten