Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 18 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze moeder nam 1 dag voor zichzelf rond de feestdagen, dit is wat er gebeurde

De feestdagen zijn fijn, maar ze kunnen ook chaotisch en gestresst zijn. En naast alle vreugde kunnen er ook spanningen en verdriet zijn. Moeder Lana kijkt terug op haar kerst van afgelopen jaar.

Geen fijne kerst

Lana: ‘Afgelopen kerst was geen fijne tijd voor mij. Ik zal niet teveel in detail treden maar ik heb een miskraam gehad, ik verloor mijn baan en zelfs mijn relatie stond op springen. Dit had ook te maken met het feit dat het voor mij voelde alsof ik er volledig alleen voor stond. Toen de kerstochtend aangebroken was en mijn twee kleine kinderen blij hun cadeautjes aan het uitpakken waren, kon ik alleen maar naar alle troep kijken. Ik lag verstopt onder een dekentje en in plaats van hun blijdschap, zag ik een rommelige vloer en alles was mij te veel.

Ik had een dieptepunt bereikt en dat wilde ik deze kerst niet herbeleven. Ik wilde deze keer de feestdagen uitgerust en blij tegemoet gaan. Ik kwam in de stemming door vroegtijdig kerstmuziek af te spelen en vooral vroeg te beginnen met kerstinkopen. Zelfs mijn woning zag er weer gezellig en knus uit. En ondanks mijn goede voorbereiding voelde ik de angstige gevoelens toenemen. Ik wist dat ik alles zo goed mogelijk had gepland om dit voor te zijn maar ik voelde het er toch in sluipen. Om die reden besloot ik even alles los te laten, ik nam éé dag volledig voor mezelf.

31 hilarische tweets over ouders die kapot zijn na het opzetten van de kerstboom

1 dag

Deze dag stond volledig in het teken van ‘mij’. Alles draaide om mij en ik deed alleen waar ik zin in had. De kinderen waren bij mijn moeder, mijn man was op zijn werk en ik werkte parttime dus het paste perfect. Normaal gesproken kende ik geen vrije dagen. Op mijn ‘vrije dagen’ was ik namelijk bezig met alle randzaken. Maar deze keer dus mooi niet. Ik ging in de ochtend naar de sauna en heb hier lekker 3 uur zitten puffen. Daarna ben ik naar een eetcafeetje gegaan en heb ik een heerlijke moorkop besteld. Na dit overheerlijke taartje ben ik thuis op de bank geploft en heb ik naar Friends gekeken. Tijdens de serie at ik een flinke bak popcorn leeg en de telefoon die liet ik overgaan, dit deed ik zonder hier ook maar even aan te denken.

Ik voelde mij met het uur meer zen. Dit was precies wat ik nodig had. Je zou kunnen zeggen dat dit een vrij egoïstische dag of daad was. Maar het mooie is dat dit mij volledig heeft doen opleven. Ik heb losgelaten waar ik altijd maar zo druk mee bezig was. Ik heb mijn gedachten op nul gezet, en met open mond naar Friends gestaard. Mindless heb ik genoten van deze show en alles kon mij even gestolen worden. Het resultaat van deze egocentrische dag: de volgende dag met bakken energie wakker worden. Ik voelde mij serieus verlicht, ik was een fijnere echtgenoot, een nog lievere moeder en ik kon weer genieten van de feestdagen, die van start gingen. Ik zou zeggen: wees wat vaker egoïstisch, het verricht namelijk wonderen!’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme