Nienke Magnin
Nienke Magnin Persoonlijk 27 februari 2017

Moeder Amy roept op te stoppen met negativiteit op social media

Soms zie je iets voorbijkomen op Facebook en dan denk je; ‘jaaaaaaa, wat goed, wat positief, dat vind ík nu ook.’ Dat overkwam mij toen ik gedachteloos scrollend de Facebook post van ene Amy McDermott voorbij zag komen. Stop met alle negativiteit en zie het positieve…

Ik vond haar stukje zelfs zo verfrissend dat ik dacht, ik deel het hier. Ik ben vast niet de enige die er blij van wordt, want hij is al meer dan 20.000 keer gedeeld.

De (vertaalde) post van Amy

Aan de zwangere vrouwen op social media, die constant updates over hun zwangerschap en buikfoto’s posten. Ik vind het geweldig om te zien hoe enthousiast je bent dat je mama wordt.

Aan alle vrouwen die ‘selfies’ posten. Dankjewel dat je jonge meisjes laat weten dat het oké is om van jezelf te houden en om jezelf prachtig te vinden.

Dankjewel dat je je kinderen laat zien dat je alles kunt doen zolang je je er met hart en ziel voor inzet

Aan de moeder die een miljoen foto’s van haar kinderen op Facebook post. Het maakt me blij om te zien dat je zo trots bent op je kinderen en dat je zo gelukkig met ze bent.

Aan het getrouwde stel dat steeds zoetsappige liefdesfoto’s post. Dankjewel dat je een reminder wil zijn voor de volgende generatie, dat alle hoop niet verloren is en dat gelukkige huwelijken absoluut wel bestaan.

Aan de fitgirls, die ‘voor- en na’ selfies posten in ‘the gym’. Wat fijn dat jullie laten zien dat doorzettingsvermogen ergens toe leidt. Dat verandering mogelijk is en haalbaar is.’ 

Aan de thuiswerkende moeders, die updates posten over hun bedrijven. Dankjewel dat je je kinderen laat zien dat je alles kunt doen zolang je je er met hart en ziel voor inzet.

Aan de mensen die vaak inspirerende quotes posten, dankjewel. Er was vandaag iemand, die die woorden nodig had.

Als jullie nu lekker posten wat jullie fijn vinden, dan doe ik dat ook

Laten we stoppen met geïrriteerd zijn over elkaar en elkaars (online) gedragingen. Laten we stoppen met geïrriteerd zijn over alles. Laten we elkaar in plaats daarvan toejuichen en stimuleren… “

Weg met de negativiteit

Ik ben het zo met Amy eens. Waarom toch al die negativiteit op Facebook, op Twitter. Online pesten is niet voor niets één van de grootste problemen waar onze kinderen tegenaan kijken. Omdat online zijn soms wel een vrijbrief lijkt voor ongezouten kritiek, voor jaloers gedrag en voor pesterijen. Maar waarom? Om jezelf beter te voelen? Om een ander minder te laten voelen? Waarom?

Ieder zijn mening, maar ik ben TEAM AMY en aan alle lieve mensen op mijn tijdlijn. Als jullie nu lekker posten wat jullie fijn vinden, dan doe ik dat ook. Zijn we allemaal gelukkig, toch?

Ben je na het lezen van dit bericht op zoek naar nog meer positiviteit? Zo word je een positief persoon.

Reageer op artikel:
Moeder Amy roept op te stoppen met negativiteit op social media
Sluiten