Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 22 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

10 dingen die iedere moeder doet als ze alleen in de auto zit

Dat kind-vrije momentje in je auto is priceless. Eindelijk even tijd voor jou, en jou alleen. Je favoriete muziek héél hard zetten, spelletjes spelen op een parkeerplaats, heel hard zingen, snacken zonder te delen en genieten van de rust…

Je zit waarschijnlijk vaak genoeg in de auto om je kinderen van hot naar her te brengen, maar niks bokst op tegen wat me-time. Deze dingen doet íedere moeder als ze de auto even voor zichzelf heeft.

We luisteren naar onze favoriete muziek

Spreekt voor zich. Even geen Kinderen voor Kinderen, maar onze eigen lievelingsmuziek. Heer-lijk.

We voelen ons weer even kind

Op een of andere manier voel je je wanneer je op de snelweg racet weer even jong. Al je verantwoordelijkheden lijken verdwenen (samen met die twee autostoeltjes op de achterbank) en het is net alsof je teruggaat in de tijd.

We parkeren… ergens

Soms parkeren we op een willekeurige plek om even te zitten en alleen te zijn. Héél even rust.

We spelen op onze telefoons

Tijdens die pitstop ergens random langs de weg, spelen we graag een spelletje. Een peuter met grijpgrage handjes maakt een potje Candy Crush namelijk vrijwel onmogelijk.

We gaan langs de MacDrive

Er is niks geweldigers dan in je eentje door de drive thru om een milkshake of burger te bemachtigen. Geen ruziënde kinderen op de achterbank, geen patatjes tussen de stoelen of cola in het dashboardkastje; gewoon eventjes alleen.

We zingen… hard

Meezingen is heerlijk en onze kinderen vertellen ons vaak al bij het eerste couplet dat we moeten stoppen, dus je snapt wat er gebeurt als we alleen zijn.

We rijden hard

Met kinderen in de auto nemen we uiteraard 0 risico’s, maar als we alleen zijn is het soms verleidelijk om íets te hard te gaan. Rebels, hè?

We genieten van de stilte

Als je eenmaal kinderen hebt geniet je van ieder stil momentje, dus soms is het meer dan prima om de radio uit te laten en enkel het geluid van je eigen gedachten te waarderen. Vredig…

We organiseren de boel

Het is vrij lastig om als drukke moeder georganiseerd te blijven. Maar soms, tijdens zo’n stil momentje in de auto, lukt het ons om alles weer op orde te krijgen. We maken lijstjes in ons hoofd en bedenken wat we vanavond eens gaan koken. We zijn zóveel productiever als we even alleen zijn.

We eten snacks zonder te delen

Je kunt zoveel snoep en chips eten als je wil zonder dat iemand er iets van zegt, én zonder te delen. Wat moeten we zonder onze auto’s?

LEES OOK: Me-time: meer tijd voor jezelf als moeder, dít kun je gaan doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Romper

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme