Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 22 nov 2017

Moeder is klaar met altijd maar de ‘bad cop’ zijn en schrijft de brief van het jaar!

Katey heeft er tabak van: terwijl haar man op z’n werk zit, loopt zij als een politieagent door het huis om hun kinderen in toom te houden. Vervolgens steelt papa de show als de ‘good cop’ wanneer hij ‘s avonds thuiskomt en hun kinderen als donderslag bij heldere hemel veranderen in engeltjes die doen alsof ze de hele dag gebukt gingen onder het dictatoriale bewind van hun moeder.

Pittige brief

Ze tikte een pittige brief aan haar eega waarin ze duidelijk maakt hoe klaar ze is met het feit dat zij altijd als de bad cop wordt beschouwd.

‘Hoor je dat? Ik denk dat ik de tijd zichzelf hoor stoppen. Oh nee, het is de voordeur…

PAPA IS THUIS!

Zal je hem hebben, de man van het moment. Hij komt door de voordeur naar binnen glijden met zijn swagger en knappe looks, terwijl hij zelfgenoegzaam toekijkt hij zijn mini-me’s de gang in rennen en vechten wie als eerste een knuffel van hem krijgt.

Nee hoor jongens, let maar niet op mij.

Ja, ik heb tegen jou, papa. Papa draagt het vermoeide maar tevreden uiterlijk van een man die de hele dag heeft gewerkt op een veilig klein kantoor. Perfect beschermd tegen baby’s en threenagers.  Doof voor de eindeloze stroom vragen van de kleuterleidster. Afgeweerd van snotneuzen, dramatische driftbuien, de breinbrekende onderhandelingen voor de ehm, even kijken… AFGELOPEN 10 UUR.

Maar papa is thuis. Applaus voor hem.

Je verdient absoluut alle vleierij van je kinderen. Je verdient het om de voordeur te openen en dat alleen al door het rinkelende geluid van de sleutels een soort knop omgaat (die ik nooit kan vinden) die de kinderen in de perfecte chill-modus brengt. Je verdient het om ze de gang in te zien stormen terwijl ze bijna uit elkaar knappen van enthousiasme. Alsof de ondraaglijke tirannie van ondergetekende eindelijk afgelopen is en ze in jouw armen eindelijk veilig en vrij zijn.

Let maar niet op mij. Wil je soms een biertje?’

*AMEN*

Grappigste vader van het internet tweet de allerleukste vader-dochter conversaties.

Mama Mia

Reageer op artikel:
Moeder is klaar met altijd maar de ‘bad cop’ zijn en schrijft de brief van het jaar!
Sluiten