Eva Dusch
Eva Dusch Kids 28 jul 2016

Moeder bedenkt geniale en simpele oplossing voor prematuur baby’s

Je pasgeboren kind alleen laten is moeilijk. Laat staan je prematuur op de ziekenhuisafdeling. Deze moeder bedacht een briljant plan om haar zoon het gevoel te geven dat ze altijd bij hem was.

In 2001 moest Yamile Jackons vroegtijdig bevallen vanwege pre-eclampsie. Haar zoon Zachary werd twaalf weken te vroeg geboren. Hij woog minder dan 0.9 Kg en moest 155 dagen op de NICU (neonatale intensive care) blijven. Hoewel ze elke dag uren doorbracht met haar zoon vond ze het heel moeilijk hem ‘s nachts alleen te laten, in de handen van het ziekenhuispersoneel. ‘Ik kon me geen leven voorstellen waarin ik hem niet kon aanraken’, vertelt ze in het filmpje.

Magische handschoenen

Tijdens deze moeilijke periode wilde ze een manier bedenken om haar zoon te helpen, evenals de andere prematuur baby’s op de afdeling. Ze wilde hem het gevoel geven dat ze bij hem was, ook al was ze dat niet. Dus kwam ze op het idee van de Zaky: een therapeutisch kussen in de vorm van een handschoen die ze elke nacht zachtjes tegen haar zoontje kon aandrukken. Alsof ze haar armen beschermend om hem heen had geslagen. Overdag droeg ze de handschoen zoveel mogelijk bij zich, zodat haar eigen geur eraan bleef hangen. Zodra ze wegging liet ze de handschoen bij hem achter, dat staat voor haar geur, warmte en het comfortabele gevoel.

Bron: SF Gate
Bron: SF Gate

En dat bleef niet onopgemerkt…

Toen moeder en zoon eenmaal ontslagen waren uit het ziekenhuis werd ze drie weken later gebeld door de verpleegster met de vraag of ze meer kussens kon maken, voor alle andere baby’s. De verpleegster had gezien hoezeer het baby Zachary op zijn gemak had gesteld en wilde dit ook op de andere prematuurtjes uitproberen. Volgens een van de verpleegsters helpt het een baby goed door te slapen en ze in een natuurlijke houding te laten liggen. Ook blijkt uit onderzoek uit 2011 met prematuurtjes van 28-34 weken oud dat het klachten als apneu en bradycardie (hartritmestoornis) vermindert.

Wat vind jij van dit idee? Praat mee op Facebook!

6 dingen die je NIET moet doen als je graag wil dat je baby doorslaapt>

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Moeder bedenkt geniale en simpele oplossing voor prematuur baby’s
Sluiten