Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 23 februari 2016

Moeder bevalt met hulp van de verloskundige die 25 jaar geleden haar moeder hielp bevallen

Grote kans dat je in geuren en kleuren kunt vertellen over je verloskundige, want no way dat je haar zal vergeten. Bij deze Amerikaanse moeder is dat gevoel nog iets sterker. De verloskundige had namelijk meer dan 25 jaar geleden haar moeder geholpen om haar op de wereld te zetten.

Brittany Ellard Perryman beviel afgelopen december al van dochter Caroline, maar plaatste het verhaal nu pas op Facebook. Verloskundige Daphney Jones Walker hielp in september 1990 bij de bevalling van Brittany. Moeder Dawn was net verhuisd en had geen familie in de buurt om haar te ondersteunen. Gedurende haar leven luisterde Brittany regelmatig naar de lieve herinneringen die haar moeder had aan Daphney. Toen de aanstaande moeder hoorde dat de verloskundige nog altijd werkte in het ziekenhuis waar ze zou bevallen, besloot ze iets te regelen.

Brittany: ‘Ik liet Daphney een foto van 25 jaar geleden zien. Ik nam hem mee naar het ziekenhuis, omdat ik de vrouw wilde ontmoeten die een engel voor mijn moeder was geweest. Ik wilde dat mijn moeder verrast zou zijn om Daphney weer eens te zien. Toen ze de ruimte binnenstapte, wist mijn moeder direct wie ze was. Mijn moeder kon het niet geloven!’

Reünie

De reünie bleek nog leuker toen Daphney vertelde dat ze zou helpen tijdens de bevalling. De verloskundige bleef bij Brittany totdat haar shift voorbij was. De rest van de dag werd de aanstaande moeder in de gaten gehouden door een ander, maar beviel niet. Tijdens haar volgende shift mocht Daphney baby Caroline verwelkomen.

Brittany: ‘Daar lag ik, 25 jaar nadat ze me hielp voor het eerst ademen, vertrouwend op Daphney. Ik vertrouwde haar wanneer ze zei dat het allemaal goed zou komen, ik volgde haar aanwijzingen en luisterde naar hoe ze zachtjes tegen de baby praatte. Caroline kwam ‘s avonds ter wereld, terwijl Daphney naast ons stond. Wat een eer en zegen.’

De kersverse moeder deelde haar verhaal om verloskundigen zoals Daphney de credits te geven die ze verdienen. ‘Ik weet dat er nog talloze verloskundigen meer zijn zoals Daphney, ik hoop dat ze weten dat wanneer je met liefde zorgt voor je patiënt, je hun leven kunt veranderen.’

Heb jij ook zoiets meegemaakt? Reageer op onze Facebook.

Reageer op artikel:
Moeder bevalt met hulp van de verloskundige die 25 jaar geleden haar moeder hielp bevallen
Sluiten