Kids 25 jul 2016 Kirsten Athmer

Moeder bevalt van 3 tweelingen in 2 jaar tijd

Een tweeling krijgen is al double trouble, laat staan dat je er dríe krijgt. De Amerikaanse moeder Danesha Couch maakte het mee. Binnen twee jaar tijd beviel zij drie keer van een tweeling.

De eerste keer dat de nu 20-jarige zwanger raakte, liep het helaas niet zo goed af. Een van haar baby’s, Desmond, overleed na een placentaloslating. ‘Een kind verliezen doet verschrikkelijk veel pijn. Het was echt een zware en moeilijke tijd,’ zegt Danesha tegen BBC. Hun andere zoon, die inmiddels twee is, verkeerde in goede gezondheid:
Danesh2

Danesha leerde daarna al gauw haar huidige partner, Jeffrey (25), kennen en samen kregen ze óók een tweeling: Delilah en Davina. ‘Het voelde echt als een zegen, zeker na het overlijden van Desmond,’ zegt Danesha.

Daneshatwins

Maanden na de geboorte van de twee meisjes, was Danesha tot iedereens grote verbazing weer zwanger van een tweeling. ‘Op dit moment hadden we wel door dat ons leven erg zou veranderen en dat we nog harder moesten werken dan dat we al deden,’ zegt ze. Het gezin is wederom aangevuld met twee gezonde dochtertjes: Darla en Delanie.

Daneshacouch

Niet alleen

Nu zijn Danesha en Jeffrey de gelukkige ouders van maar liefst vijf kinderen, die allemaal zonder fertiliteitsbehandelingen verwerkt zijn. ‘Nou, je kunt het zeker wel mijn tweede baan noemen. Het heeft ons beiden erg veranderd, we zijn meer volwassen geworden en werken heel hard voor het welzijn van onze kinderen,’ zegt Jeffrey.

Danesha voegt toe: ‘Het is zwaar af en toe, maar we doen ons best. Mijn kinderen zijn prioriteit. De kinderen houden ons beide ‘s nachts wakker. Maar het helpt wel heel erg om met mensen te praten die ook een tweeling hebben. Het is goed om te weten dat je er niet alleen in staat. Zolang mijn kinderen gelukkig zijn, ben ik dat ook.’

Hóe zwaar is dat dan precies? Een tweeling opvoeden? Nou, zo zwaar dus >

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeder bevalt van 3 tweelingen in 2 jaar tijd
Sluiten