Phileine schrijft
Phileine schrijft Persoonlijk 26 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Moeder: de overtreffende trap van moed

Phileine richt deze keer het woord tot, hoe kan het ook anders, moeders. Op het moment dat de hele familie bij elkaar is. Eentje om uit te printen en in te lijsten.

Lieve moeders,

De familie bij elkaar.

Dagen om bij jezelf stil te staan. Heb je wel eens bedacht waarom het woord moeder de overtreffende trap van moed is? Precies. Omdat het nogal wat moed vereist om deze rol op je te nemen. Op het moment dat jouw eigen leven net een beetje de vorm begint te krijgen die je voor ogen had besluit je om dit voortaan te delen met een kleine uitvoering van jezelf en je partner.

Fundament

Vanaf het moment dat er een kind in je groeit besef je het; dit is het allerbelangrijkste in mijn leven. Er zal geen dag meer voorbij gaan zonder bezig te zijn, fysiek en mentaal, met dit kleine wezentje. Er zal geen moment meer in je leven zijn waarop je slechts met jezelf rekening hoeft te houden. Er zal geen band meer in je leven sterker zijn dan die waardoor je verbonden bent met jouw kind. Voor altijd ben je zijn wortels. Het fundament van zijn bestaan. De veilige haven waarnaar hij altijd terug kan keren. Vierentwintig uur per dag. Zeven dagen in de week.

Beroeping

Ik lees wel eens over het feit dat dit het zwaarste beroep ter wereld is. Daar ben ik het niet mee eens. Zwaar? Absoluut, bij vlagen. Maar beroep? Nee. Eerder een beroeping. Want het is zoveel meer dan het uitvoeren van de werkzaamheden die erbij komen kijken. Het is zoveel meer dan al die luiers, lunchtrommels, schooltassen en sportverenigingen. Het is zoveel meer dan die fulltime titel. Het is weten dat je nooit meer alleen bent. Het is voelen dat er geen grotere liefde bestaat dan die van je kind. Het is beseffen dat je een stukje van jezelf hebt doorgegeven.

Overtreffende trap

Met de geboorte van jouw kind kreeg jij zelf een ander leven. Mooier? Beter? Leuker? In ieder geval moeder. En dat is, als je het mij vraagt, de bijzonderste overtreffende trap die er bestaat.

Geniet dus intens van alle aandacht tijdens de feestdagen en wees oprecht trots op jezelf, dat verdien je!

Liefs en trotse groet,

Phileine

foto: Weheartit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder: de overtreffende trap van moed
Sluiten