Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 29 mrt 2018

Moeder deelt bijzondere foto gemaakt door haar dochter en leert élke moeder een les

Als de kamer weer eens een puinhoop is, de kinderen elkaar in de haren vliegen en je man nog niks in het huishouden heeft gedaan, voel je je de allerslechtste moeder op aarde. Soms.

Mentale inzinking

Ook al denk je op dat moment dat je de enige bent die een huishouden van Jan Steen heeft, ga niet bij de pakken neerzitten. Elke moeder van jonge kinderen heeft (dagelijks) een mentale inzinking en een intense puinhoop in huis.

Zo ook blogster Esther Anderson. Ze is moeder van twee kinderen, waaronder een baby. Ze deelde een bijzondere foto die haar dochter van haar maakte, terwijl ze tussen de was, kussens en andere puinhoop in huis met haar jongste zit te knuffelen.

Goede moeder

‘De baby was aan het zeuren, de meisjes hadden ruzie, en ik probeerde de hele ochtend al de was weg te werken maar ik kwam maar niet verder. Dus ik gaf mijn telefoon aan de meisjes, zodat ze ermee konden spelen. Ellia maakte deze foto, keek me aan en zei: ‘je bent zo’n goede moeder!’ begint ze haar tekst bij de foto.

‘Ik begon te lachen toen ik aan de rommel en mijn vreselijke humeur dacht. Ik was net heel boos op ze geworden en wilde ze net gewoon maar laten ruziën omdat ik het niet meer aankon’, gaat Esther verder.

Herinneringen

‘Ik keek naar de foto en ineens wist ik het. Kinderen zullen zich niet de vuile was herinneren, of de spullen die niet netjes in een laatje liggen. Het gaat om de momenten die we aan hen besteden. De momenten waarop we hen aandacht geven.’

En zo is het.

Likes

Esther plaatste de foto op haar Facebook, waar hij binnen een uur al meer dan 8 duizend likes kreeg. In de reacties zeggen andere moeders dat ze het helemaal met haar eens zijn en zich herkennen in haar verhaal.

The baby was fussy, the girls were fighting, and I had been trying to get the laundry done all morning and was getting…

Geplaatst door Story of This Life op woensdag 28 maart 2018

Reageer op artikel:
Moeder deelt bijzondere foto gemaakt door haar dochter en leert élke moeder een les
Sluiten