Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 8 jul 2016

Moeder deelt ‘eerlijke’ foto om het leven net ná de bevalling te laten zien

Misschien is het niets nieuws voor je: het feit dat een zwangerschap nogal met je lichaam aan de haal kan gaan. Zodra de baby eruit is, kun je nogal last hebben van onaangename verrassingen. En ja, dan moet je soms een luier dragen.

Een van die kersverse moeders is de Amerikaanse Amanda Bacon. Zij wordt online geroemd, nadat ze een foto op Facebook zette van haar ‘gigantische moederluier’. Binnen twaalf uur kreeg de foto meer dan 210.000 like en 70.000 shares.

In de post schrijft ze: ‘Ik deel deze foto omdat het de werkelijkheid is. Dit is moederschap: rauw, verbazingwekkend, rommelig en freaking hilarisch tegelijk. Een baby krijgen is een prachtige ervaring, maar we praten te weinig over de realiteit na de bevalling. En het wordt al helemaal niet genoeg gefotografeerd!’

‘Sommige mensen vinden deze foto niet prettig om te zien, waarom? Ik begrijp het serieus niet! Waarschijnlijk omdat hier niet over wordt gesproken. We zouden moeten proberen om alle kanten van de zwangerschap te omarmen, waaronder dit soort momenten. En als je dat dan doet, gooi er wat humor en zelfspot tegenaan.

Niets charmanter dan een enorme mamaluier, toch?

De 10 cadeaus die je dus écht wilt als je net bevallen bent. Een oma-onderbroek. Sowieso >

Reageer op artikel:
Moeder deelt ‘eerlijke’ foto om het leven net ná de bevalling te laten zien
Sluiten