Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 7 juli 2017

Moeder deelt foto van kind met zelf geknipt kapsel en krijgt een lading commentaar

Kleine kinderen graaien werkelijk o-ver-al in met hun kleine handjes, dus is het zaak alle gevaarlijke spullen op te bergen voor hun eigen (en jouw) veiligheid. De dochter van Engelse zangeres Kerry Katona kreeg toch een schaar te pakken, waarmee ze zichzelf een nieuwe coupe gaf.

Opvoedende reacties

Kerry zette de foto op Instagram, puur omdat ze heel hard om de nieuwe haren van haar kind moest lachen. Wat ze niet voorzien had, waren de opvoedende reacties die ze onder de foto kreeg.

Met de schaar in de weer

‘Mijn dochter dacht dat het een goed idee was om haar eigen haren te knippen!! Ze ziet er nog steeds prachtig uit’, schrijft Kerry onder de foto, waarop duidelijk te zien is dat het meisje enige tijd met de schaar in de weer is geweest.

Wijzen

Veel moeders schreven hun eigen ervaringen onder de foto, bijvoorbeeld een korte beschrijving van hoe het kapsel van hun eigen kind eruit zag toen eenzelfde situatie zich bij hen voordeed. Andere moeders leren Kerry de les en wijzen haar erop dat ze haar dochter toch écht beter in de gaten moet houden. Zo zegt een moeder: ‘Oh jee, dit had zomaar eens een tripje naar het ziekenhuis kunnen worden’ en een ander: ‘Houd scharen altijd weg bij kinderen!’

LEES OOK: 9 x tekenen dat je kind officieel baby-af is

Natuurlijk probeer je als moeder zo goed mogelijk op je kind te letten, maar omdat je nu eenmaal geen was kunt draaien of bijvoorbeeld een tweede kind kunt helpen op het toilet, terwijl er een peuter aan je vastgeplakt zit, kán het gewoon niet anders dan dat je ‘m eens langer dan tien seconden uit het oog verliest. Kleine kinderen gaan en staan nu eenmaal waar ze willen, en dat is in een nanoseconde gebeurd.

Niet de eerste, niet de laatste

Om dat duidelijk te maken postte Kerry een nieuwe foto online, waarin ze zich naar alle bezorgde en wijzende moeders richt: ‘Er raakte niemand gewond tijdens het schaar-incident. En denken jullie nu echt dat ik al die dingen niet weet? Mijn dochter is niet de eerste peuter ter wereld die dit doet, en ook zeker niet de laatste.’ You go, Kerry!

Oproep

Heeft jouw kind wel eens de schaar in z’n eigen haar gezet? Deel je foto van het resultaat met ons, en wie weet zie je ‘m terug in een leuk lijstje.

Deze 12 dingen moet je sowieso doen voor je vijf wordt (en ja, je eigen haar knippen staat er ook tussen!).

Instagram Kerry Katona

Reageer op artikel:
Moeder deelt foto van kind met zelf geknipt kapsel en krijgt een lading commentaar
Sluiten