Noortje Molenaar
Noortje Molenaar Kids 15 jun 2017

Moeder deelt twee onmisbare tips voor op vakantie

Ken je dat? Ga je met z’n allen (in het buitenland) boodschappen doen of naar een pretpark, waar je kinderen van enthousiasme alvast goedbedoeld naar de ingang rennen. Je kan er maar zo snel mogelijk zijn. En jij vervolgens je kinderen kwijt in de mensenmenigte. Of je zit in een volgepakte auto of afgeladen vliegtuig, en de luier van je jongste scheurt in alle haast. Daar heeft moeder en actrice Kristen Bell twee handige tips voor bedacht.

Life-hacks (lees: trucjes) voor ouders zijn altijd geweldig en vaak kun je na het oppikken ervan niet meer zonder. Soms kom je er zelf gewoon even niet op. Net als met deze twee geniale vakantie-hacks.

Kind niet kwijtraken op een parkeerplaats

Het is eigenlijk heel simpel: nadat iedereen de auto uit stapt, krijgen de kinderen gelijk de opdracht van Kristen om hun hand op de ‘circel’ – de tankdop – te leggen. Op die manier blijven de kinderen vlakbij, terwijl zij de auto verder uitlaadt. Zeker op grote parkeerplaatsen van een pretpark of in de grote stad werkt dit geweldig.

Gescheurde luier

Kristen deelde ze laatst namelijk nóg een handige hack, voor een gescheurde luier. Vooral onderweg of straks in een vliegtuig heb je misschien niet zo veel ruimte en tijd om een heel nieuwe luier om te doen. De scheur verhelp je makkelijk met een (haar)elastiekje.

‘Uiteindelijk hebben wij moeders allemaal dit soort struggles, dus elk beetje advies is welkom.

Heb jij ook nog een gouden tip voor andere ouders? Deel ‘m in de reacties op onze Facebook-pagina.

Zwanger? 8 tips om het hoofd (en lijf) koel te houden in de zomer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder deelt twee onmisbare tips voor op vakantie
Sluiten