Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 24 aug 2016

Moeder deelt hevige frustraties over de gemakzucht rondom een keizersnede

‘Oh, een keizersnede? Dan heb je wel de hele ervaring van het bevallen gemist, hè. Wat zonde.’ En meer van dit soort uitspraken worden regelmatig op moeders afgevuurd die geen ‘normale’ bevalling hebben gehad. Moeder Raye Lee was er klaar mee en deelde haar frustratie op Facebook.

Ze postte een foto van het litteken dat ze overhield aan de bevalling van haar zoontje, met daaronder een krachtige tekst om de mensen die over een keizersnede praten als ‘een makkelijke uitweg met weinig pijn’ eens even flink aan te pakken.

Badass moeder

Zo schrijft ze vol sarcasme: ‘Welnee joh, mijn spoedkeizersnede stelde niks voor. Het ging allemaal heel makkelijk. Het was een en al gemak tijdens mijn 38 uur durende bevalling waarbij mijn baby in nood kwam en élke wee zijn hartje mogelijk kon stoppen. Het was totáál geen shock dat me eerst werd verteld dat ik goede vooruitgang maakte en een keizersnede niet nodig zou zijn, en ik me niet veel later alsnog moest voorbereiden op een grote en heftige operatie. En dat had niks te maken met dat ik het psychisch niet aan kon, maar ik had geen andere keuze dan het redden van mijn kind. Oh, en het herstellen van de operatie ging trouwens hartstikke easy.’

Halverwege de post schrijft ze pas over de rauwe waarheid: ‘Dit was de pijnlijkste ervaring uit mijn leven. Nu ben ik ook een badass moeder die met een litteken rondloopt dat bewijst dat er een baby uit mij is gekomen, en ik zéker wel weet hoe bevallen voelt. En gelukkig kan ik dit verhaal nog navertellen. Ik ben de sterkste moeder die ik ken. Niet alleen voor mezelf, ook voor mijn mooie zoon. En als het moet zou ik dit elke dag kunnen doorstaan alleen om zijn lachende gezicht te kunnen zien.’

Begrijp jij ook de frustratie van Raye Lee? Praat mee op Facebook!

Je blijft kijken naar deze video van een ‘natuurlijke keizersnede’ >

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken!”[/likebutton]

Reageer op artikel:
Moeder deelt hevige frustraties over de gemakzucht rondom een keizersnede
Sluiten