Iris Kodde
Iris Kodde Beauty 26 november 2015

Moeder deelt ondergoed-selfie op Facebook tegen body shamers

Toen Mel Rymill voor het eerst ging sporten na de zwangerschap, zei haar personal trainer meteen dat Mel vast ‘overduidelijk terug naar haar lichaam van vóór de zwangerschap wilde’. Dit vond Mel zo belachelijk, dat ze actie ondernam.

Om haar woede te uiten plaatste ze de volgende post op Facebook:

‘Ik heb net mijn eerste sessie met een personal trainer gehad. Het eerste wat ze tegen me zei was: ‘Je wilt overduidelijk terug naar je lichaam van vóór de zwangerschap.’ Het was geeneens een vraag. Het was een statement.

En dit maakt me @#$!# boos.’

De post gaat verder…
‘Ik verbeterde haar netjes door te zeggen: mijn doel is om mijn kracht en uithoudingsvermogen terug te krijgen. Ik maak me niet druk over hoe mijn lichaam eruit ziet, maar wel hoe het functioneert… En dat kan soms best wel @#$ zijn.

Maar het zette me ook aan het denken. Er wordt gezegd dat moeders er goed uitzien als ze teruggaan naar het gewicht dat ze hadden vóór de zwangerschap. Hierdoor wordt er meteen gesuggereerd dat je er slecht uitziet als je dit extra gewicht ‘houdt’. Iedereen is jaloers op dunne mensen, terwijl dunne mensen bang zijn dat ze er uitgehongerd uitzien. Volslanke vrouwen worden of dik genoemd, of er wordt gezegd dat het knap is dat ze zich zo goed voelen in hun eigen vel. Er is al-tijd druk.

Niemand zit honderd procent goed in haar vel en is honderd procent tevreden. Mensen continu in een hokje stoppen en vervolgens allerlei dingen van ze verwachten is voor iedereen schadelijk. Ook voor de mensen die zelf anderen in een hokje stoppen.’

#badassundies

Mel komt op voor een positief zelfbeeld. Je hoeft niet meteen naar de sportschool te rennen. Want ja, je lichaam gaat er misschien anders uitzien na een zwangerschap, maar dit betekent niet dat het minder mooi is.

Duizenden vrouwen reageerden op de post van Mel en besloten een zelfde soort foto te delen. Onder de hashtag #badassundies laten honderden moeders zichzelf in ondergoed zien.

Wat vind jij van de actie van Mel? Reageer op onze Facebook!

Kijk ook naar Julie, die écht laat zien hoe je lichaam eruit ziet na een zwangerschap >

Reageer op artikel:
Moeder deelt ondergoed-selfie op Facebook tegen body shamers
Sluiten