Redactie
Redactie Kids 22 jan 2016

Moeder deelt prachtige foto van hoe haar lichaam eruit ziet, 24 uur na de bevalling

Afgelopen week beviel fotograaf Erica Andrews thuis van haar vijfde kind. Een dag later, terwijl ze nog helemaal vol was van de bevalling, plaatste ze deze rauwe foto op haar Instagram-account.

Aan Buzzfeed legde ze uit: ‘Ik wist dat dit mijn laatste kind zou zijn en de laatste keer dat ik me zo zou voelen er eruit zou zien. Dat wilde ik graag vastleggen.’

Inmiddels is haar post al ongeveer 32.000 keer gedeeld.

"This is what 24 hours postpartum looks like. Baby in sling. Skin to skin. Adult diapers. And a rosy glow. My body feels…

Geplaatst door Sakura Bloom op dinsdag 19 januari 2016

‘Dit is hoe een lichaam er 24 uur na de bevalling uitziet. De baby in een draagdoek, huid tegen huid, volwassenenluier én een rozige gloed. Mijn lichaam voelt alsof ik een marathon heb gerend en mijn hart staat wijd open door alles wat er gisteren is gebeurd. De geboorte opent ons op een manier zoals een aardbeving de aarde opent. Ik ben nog steeds in de intimiderende en breekbare pijn van die openbaring. Ik voel me ruw. Emotioneel. Anders.

Ik voel me alsof ik op het golvende oppervlak van een geribbelde oceaan ben, waar ik heen en weer gegooid wordt tussen blijdschap, dankbaarheid, melancholie en verdriet. 23 uur geleden had ik een levend kind in mijn buik zitten en 24 uur geleden voelde ik het leven in mijn handen. De leegte in mijn baarmoeder brengt een heftig gevoel van de realiteit, maar toen kwam dit nieuwe kleine leven in mijn leven, zoekend naar een borst. Ik voel me weer compleet. Ik ben nog steeds in het proces van de mooie overgang, waar mijn hele familie al doorheen is gegaan. Ik ben in compleet ontzag over de kracht van mensen, vrouwen en moeders. Deze keer is het totaal anders dan andere keren. #vierdetrimester’

Wat vind jij van de foto en haar bericht? Reageer op onze Facebook!

Erica is al wat gewend na meerdere zwangerschappen. Dit zijn 11 verschillen tussen je eerste en je tweede zwangerschap >

Reageer op artikel:
Moeder deelt prachtige foto van hoe haar lichaam eruit ziet, 24 uur na de bevalling
Sluiten