Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 29 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze moeder leert haar dochter goed te zijn voor anderen met behulp van tandpasta

Met alleen een tube tandpasta leert Amy Beth Gardner haar dochter de power van woorden.

Als je kind op het punt staat om naar de onderbouw te gaan, is dat geen gemakkelijk taak – de puberteit is eigenlijk al angstaanjagend genoeg, helemaal nu er social media is, groepvorming wat betreft vrienden en verschillende klassen.

Tandpasta als hulpmiddel

Amy Beth Gardner koos er daarom voor om haar dochter een waardevolle les te leren over goed zijn voor iedereen nog voor haar eerste schooldag aanbrak. De avond voor de grote dag, was Gardner bezig met de rugtas klaarmaken toen ze besloot haar dochter de wijze les te geven. Ze pakte een tube tandpasta en liet haar dochter de tube leegmaken op een bord, waarna ze vroeg aan haar dochter het weer terug in de tube te doen. Haar dochter betwistte en zei ‘maar dat kan ik niet, het zal niet meer worden zoals het was’.

LEES OOK: Hartverscheurend: moeder ontdekt een schreeuw om hulp in de kamer van haar dochter (10)

De les

Dat was het moment waarop Gardner besloot rustig uit te leggen wat de belangrijke boodschap van dit experiment was. ‘Je zult dit bord voor altijd blijven onthouden. Je woorden hebben hard gezegd de kracht van leven of dood. Je krijgt straks de gelegenheid om je woorden te gebruiken om anderen pijn te doen, te vernederen en te verwonden. Maar je krijgt ook de gelegenheid om je woorden te gebruiken om andere aan te moedigen, te inspireren en lief te hebben.
Gardner ging verder: ‘Je zult af en toe de verkeerde keuze maken, maar net als deze tandpasta, zodra de woorden je mond verlaten, kun je ze niet meer terugnemen.’

Helemaal met het huidige klimaat van cyberpesten, maar ook pesterijen op scholen, zou het op scholen er een stuk vriendelijker aan toe gaan als ieder kind met dit levenslange wijsheid werd ingelicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme